ATP Bazel : Đoković pobjedio Bagtatisa za polufinale

Novak Đoković plasirao se u polufinale turnira u Bazelu, pobjedom nad Markosom Bagdatisom sa 2:6, 6:2 i 6:3.
Bio je to šesti međusobni duel Srbina i Kipranina. Bagdatis će za pobedu protiv našeg tenisera, morati da sačeka neku drugu priliku.

U polufinalu Novak će igrati sa Japancem Nišikorijem, koji je u četvrtfinalu bio bolji od Kukuškina.

Bilo je jasno da Novak neće imati lak posao protiv Bagdatisa, a to je potvrđeno već na startu meča. Kipranin je iskoristio nešto slabiji servis gem protivnika, pretvorio je drugu brejk loptu u gem a zatim ga i potvrdio za 2:0.

Delovao je Đoković pomalo letargično, uspeo je da dobije sledeća dva servis gema, ali Bagdatis je održao prednost brejka. Fenomenalno je Kipranin servirao u prvom setu (oko 80%), pa srpski teniser nikako nije mogao do brejk prilike. U sedmom gemu Novak je imao nove probleme na svoj servis, pa je Bagdatis posle nekoliko odlično uzvraćenih servisa stigao do novog brejka.

Prvi set dobio je Bagdatis, sa 6:2.

U drugom je bilo izjedanećeno do 2:2, onda je naš teniser osvojio tri gema za redom, oduzevši jednom servis protivniku, za 5:2. U osmom gemu naš teniser je imao dve set lopte, iskoristio prvu i izjednačio na 1:1.

Na početku trećeg seta, Đoković je osvojio svoj, a zatim i oduzeo servis Bagdatisu, pre svega zahvaljujući odličnim riternovima i poveo sa 2:0. U trećem setu, Đoković je imao 40:0, Bagdatis je yatim uyeo dva poena, ali je naš teniser, ipak, dobio taj gem i poveo sa 3:0.

Seriju od Novakovih sedam uzastopno osvojenih gemova, Bagdatis je prekinuo u četvrtom za smanjenje vođstva na 3:1. Naredni gem naš teniser je dobio bez izgubljenog poena.

U naredna dva gema teniseri su osvajali svoje servise, pa je Đoković dobio šansu da na servis protivnika dođe do pobede. Ipak, na proslavu je morao da sačeka naredni gem, u kojem mu je Bagdatis pružio veliki otpor, ali nijer mogao da spreči pobedu našeg tenisera.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.