ATP Pariz : Čilić ispao u prvom kolu

Ispadanjem u prvom kolu Masters 1000 turnira u pariškom Bercyju, Marin Čilić završio je svoju sezonu na ATP Touru. U glavnom gradu Francuske pobijedio ga je Fernando Verdasco, kojem je prvi hrvatski reket pomogao padom u igri nakon osvojenog prvog seta.
Kao i cijela sezona, i posljednji ovogodišnji meč Marina Čilića na ATP turnirima prošao je bez ikakve konstante. Nakon dobrog prvog dijela ogleda s Fernandom Verdascom, Čilić je u nastavku s previše pogrešaka otplovio u poraz, s 3:6, 6:2 i 6:3 u korist 27-godišnjeg ljevorukog Španjolca, 23. na svijetu.
Vodeći hrvatski tenisač je, tako, priveo kraju sezonu u kojoj je napravio korak unatrag u odnosu na prošlu godinu, pogotovo njezin odličan početak, nakon kojeg je u veljači 2010. dohvatio renking karijere probojem do devetog mjesta na svijetu. U mjesecima za nama bilo je dobrih, ali i previše slabih turnirskih nastupa, pogotovo na Grand Slam i Masters 1000 turnirima. Izdvajaju se osmina finala Australian Opena i četvrtfinale na zemljanim terenima Rima, dok je sve ostalo bilo ispod očekivanja za ono što Čilić može.

U dvoboju s Verdascom Marin je počeo obećavajuće, ali treba dodati da mu je na putu do osvajanja prvog seta pomogao i Španjolac, koji je kod zaostatka od 3:2 izgubio servis u gemu u kojem je naštetio samom sebi uz promašaj forhendom, pa dvije dvostruke pogreške nakon 15:30. Prvi hrvatski reket zadržao je tu prednost do kraja seta.
statak meča prošao je bez sličnih Verdascovih pogrešaka nagomilanih samo u jednom gemu, a kako je Španjolčeva igra rasla, Čilićeva je išla u suprotnom smjeru. Iako nije nedostajalo prilika na servisu suparnika, uključujući i po jednu break-loptu u drugom i trećem setu, Marin je u tim situacijama uglavnom griješio, ponajprije bekhendom koji ga nikako nije "slušao". S druge strane, 27-godišnji Madriđanin iskoristio je ono što se nudilo i osigurao još najmanje jedan pariški nastup, u drugom kolu protiv petog nositelja Tomaša Berdycha.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.