ATP Brisbane: Danas odigrani preostali mečevi prvog kola

Kompletirano je prvo kolo ATP turnira u australskom Brisbaneu.
Kazahstanski tenisač Mikhail Kukuškin, trenutno 91. tenisač svijeta, umalo je napravio najveće iznenađenje prvog kola turnira u Brisbaneu. Andy Murray, postavljen za prvog nositelja, nije dobro ušao u meč protiv Kukuškina, koji je sa 7:5 uzeo prvi set. Ipak, peti tenisač svijeta pribrao se u nastavku i Kazahstancu je u iduća dva seta prepustio tek pet gemova te je s konačnih 5:7, 6:3 i 6:2 zakazao ogled s Luksemburžaninom Gillesom Mullerom.

Put u drugo kolo zaslužio je i Radek Štepanek, šesti nositelj Brisbanea. Čeh je nakon dva sata i 15 minuta igre na tribine ispratio domaću uzdanicu, 24 - godišnjeg Matthewa Ebdena, koji je pružao solidan otpor. Štepanek je sa 6:4 uzeo prvi set, ali se Ebden vratio u nastavku i sa 6:3 odveo je meč u treći set, gdje je Čehu bio dovoljan jedan break pri vodstvu od 3:1 da s lakoćom zaključi meč.

Štepaneka u drugom kolu očekuje dvoboj s Fincem Jarkkom Nieminenom, koji je za sat i 40 minuta igre sa 7:6 i 6:2 došao do pobjede nad američkim tenisačem Jesseom Levineom. Na izlaznim vratima turnira našao se sedmi nositelj Jurgen Melzer, kojega je sa 6:1 i 7:5 svladao Phillip Petzschner, a Nijemac će u drugom kolu snage odmjeriti sa Santiagom Giraldom, koji je s dva puta po 6:3 bio bolji od Australca Millmana.

ATP Brisbane, prvo kolo:

Murray (Velika Britanija, 1) - Kukuškin (Kazahstan) 5:7, 6:3, 6:2,
Nishikori (Japan, 5) - Stebe (Njemačka) 3:6, 6:1, 6:4, 
Haas (Njemačka) - Matosevic (Australija) 6:3, 7:5,
Ito (Japan) - Mitchell (Australija) 6:4, 6:2, 
Stepanek (Češka, 6) - Ebden (Australija) 6:4, 3:6, 6:3,
Nieminen (Finska) - Levine (SAD) 7:6, 6:2,
Andrejev (Rusija) - Mannarino (Francuska) 7:6, 6:2, 
Petzschner (Njemačka) - Melzer (Austrija, 7) 6:1, 7:5,
Giraldo (Kolumbija) - Millman (Australija) 6:3, 6:3.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.