Pol Anakon: " Nevjerovatno Federer i sa 30 uživa u tenisu"

Pol Anakon, trener Rodžera Federera, izjavio je da je karakteristično za Švajcarca što uprkos godinama održava visok nivo motivisanosti.

"To je najneverovatnija stvar koju sam otkrio u vezi sa Rodžerom – on ima 30 godina, a nivo energije i uživanje koje ima igrajući tenis i dalje je na najvišem nivou. Pit (Sampras) je bio drugačija osoba – bio je mnogo zatvoreniji i sa 30 godina već je bio umoran, više mentalno nego fizički“.

„Svi ti momci su sportske zvezde koje putuju svetom 30 ili 40 nedelja godišnje. Osim što je divno, to je i zamarajuće i može da utiče na igrača. Taj zamor kod Rodžera nisam video, što je jedinstven talenat, jedan od od brojnih koje ima. On voli tenis i voli svoj život“, dodao je 48-godišnji Anakon.

Federer je prvi favorit za osvajanje Australijan opena u izboru posetilaca zvaničnog sajta turnira.

Anakon smatra da je pred mladim Bernardom Tomićem svetla budućnost.

„Mislim da je on veoma talentovan teniser koji dobro razume igru. Pred njim je sjajna budućnosti, tako da ne bih bio iznenađen ako on bude beležio dobre rezultate u perspektivi, a možda i pre“,

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.