WTA Brisbane: Kim Klajsters bolja od Ane Ivanović

Kim Klajsters je do pete pobjede nad Ane Ivanović, u njihovom petom međusobnom susretu, došla sa 6:1, 1:6, 6:3, poslije jednog sata i 20 minuta igre. Ovom pobjedom Kim se plasirla u treće kolo Brisbane-a.

Duel Ivanovićeve i Klajstersove odvijao se po sistemu toplo-hladno, pošto je Belgijanka dobila lako dobila prvi set, a srpska teniserka potom uzvratila. Ipak, kada je bilo najvažnije Ana je stala i Klajstersova je upisala zasluženu pobjedu.

Ivanovićeva je veoma loše ušla u meč sa Klajstersovom i već u prvom gemu dozvolila joj je brejk. Belgijanka je potom bila sigurna pri svom servisu, da bi Ana uspjela odmah da smanji na 2:1. Ipak, to je bilo sve što je uradila u prvom setu, pošto je Klajstersova bez većih problema uz po dva servis gema i brejka došla do vodstva sa 6:1.

U drugom setu uslijedilo je buđenje Ivanovićeve, koja je napravila seriju od 4:0, pre nego što je Klajstersova osvojila prvi gem. Kao što je slučaj bio u prvom setu, samo što je ovoga puta srpska teniserka bila u glavnoj ulozi, Ana je privela set kraju i došla do izjednačenja.

Ivanovićeva je nastavila u istom ritmu i u odlučujućem setu pa je povela sa 3:0, pre nego što je usledio preokret Klajstersove. Belgijanka je vezala pet uzastopnih gema, a potom je pri servisu srpske teniserke u devetom gemu imala priliku za trijumf, koju je iskoristila posle prve meč lopte, za pobedu posle jednog sata i 19 minuta.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.