ATP Bazel : Đoković u četvrtfinalu

Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale ATP turnira serije 500 u Bazelu pošto je u drugom kolu lako savladao Lukaša Kubota sa 6:1, 6:2.
Bio je ovo četvrti duel srpskog i poljskog tenisera i četvrta pobeda najboljeg igrača sveta.

Za razliku od uvodnog meča u Bazelu protiv Malisa, kada je imao male padove u igri, Đoković je protiv Kubota igrao kao da nije imao šestonedeljnu pauzu. Lako je srpski teniser izlazio na kraj sa servisima Poljaka i na kraju je posle svega 55 minuta došao do pobede.

Naredni rival srpskom teniseru u švajcarskom gradu je Kipranin Markos Bagdatis koji je još ranije izborio plasman u četvrtfinale.

Đoković je odlično otvorio duel i već nakon osam minuta na semaforu je stajalo 3:0 za najboljeg svetskog tenisera. Već u drugom gemu Novak je napravio brejk iskoristivši drugu priliku i bez većih problema je stekao startnu prednost.

Uspeo je Poljak u narednom gemu da se 'upiše', ali to je bio jedini gem koji je osvojio u prvom setu. Đoković je igrao sjajno, čisto je udarao lopticu, kretao se veoma dobro i raspoloženi Kubot nije imao šanse.

Ako je 6:1 u prvom setu delovalo ubedljivo, igra Đokovića u drugom je bila neverovatno dobra. Prvi reket sveta svaku iole kraću lopticu Kubota pretvarao je u viner, a inače sasvim solidan servis Poljaka vraćao je sa lakoćom. Epilog toga bilo je 4:0 uz dva brejka viška početkom drugog seta.

Do kraja meča Kubot je uspeo da dobije još dva servis gema, ali to je bilo to i Đoković je ipak lakše nego što se očekivalo stigao do trijumfa.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.