ATP Bazel : U osminifinala Mayer bolji od Ljubičića

Ivan Ljubičić doživio je uvjerljiv poraz u osmini finala ATP turnira iz serije 500 u Baselu.
Nijemac Florian Mayer ,vodeći njemački tenisač, je za samo 59 minuta došao do prve pobjede nad Ljubičićem u svojoj karijeri.
Za razliku od tri prethodna ogleda, uključujući i nedavni u osmini finala Pekinga, Ivan Ljubičić ovog puta protiv Floriana Mayera nije otišao s terena s pobjedom u rukama. Prvi njemački reket, 22. na svijetu, dočekao je svoju priliku među posljednjih 16 u Baselu, slomivši Ljubu sa 6:3 i 6:1, s velikom serijom osvojenih gemova od sredine prvog seta.

Početak je pripao Ivanu, s breakom za vodstvo od 2:0 u prvom setu, ali iza toga, drugi hrvatski reket osvojio je još samo jedan gem prije nego se kod zaostatka od 6:3 i 5:0 našao korak do poraza. Mayer je ekspresno nadoknadio rani izgubljeni servis-gem i kod 2:2 u prvom setu vratio stvari na početne pozicije, da bi ubrzo došao na svoje i potpuno prelomio ovaj meč.

Nakon što je gubio s 3:2 u prvom setu, bez breaka zaostatka, 28-godišnji Nijemac dobio je čak devet gemova zaredom, okrenuo na 6:3 i 5:0, a u toj velikoj seriji, četiri gema osvojio je na Ljubičićevom servisu. Iskorištenost break-lopti pritom mu je bila savršena, 4/4, a uključujući i break iz ranijeg dijela prvog seta, završio je s 5/5.

Gem do poraza, Ivan se zadržao u meču na servisu za smanjenje na 5:1 u drugom setu, ali više od toga nije uspio napraviti. Mayer je odradio servis za pobjedu bez poteškoća.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.