ATP Pariz : Federerova 800. pobjeda na atp turu

Švicarac Roger Federer ostvario je još jedan hvale vrijedan jubilej. Protiv Juana Monaca u četvrtfinalu Masters 1000 turnira u Parizu upisao je 800. pobjedu u pojedinačnoj konkurenciji na Touru i postao tek sedmi tenisač u povijesti kojemu je to pošlo za rukom. Tomaš Berdych prekinuo je pobjednički niz Andyja Murraya, a John Isner eliminirao je četvrtog nositelja Davida Ferrera.

Za polufinalnu ulaznicu najmanje se morao mučiti Jo-Wilfried Tsonga. Njegov suparnik u četvrtfinalu trebao je biti prvi tenisač svijeta Novak Đoković, no zbog pogoršanja ozljede ramena Srbin je otkazao svoj nastup. Uzbuđenja, međutim, nije nedostajalo u dvorani Bercy.

Roger Federer slomio je otpor Argentinca Juana Monaca sa 6:3, 7:5 poslije 85 minuta igre, a za spomenuti jubilej kaže da je čuo tek u četvrtak. "Lijepo je to. To je puno mečeva, puno tenisa. Znam da postoji još mnogo tenisača koji su igrali više od mene. To je još samo jedna pobjeda, ali je svakako posebna jer je 800 zaista veliki broj."

U polufinalu turnira kojeg još nikada nije osvojio Federer će igrati protiv Čeha Tomaša Berdycha, koji je zaustavio niz od 17 uzastopnih pobjeda Andyja Murraya (4:6, 7:6 (5), 6:4).
Bio je to vrlo uzbudljiv meč s dosta prevrata, a trajao je tri sata i 13 minuta. Škot je prvi set uzeo realiziravši tek devet set loptu, a Čeh je poravnao susret u tie breaku drugog seta premda je servirao za set kod 5:3. U odlučujućem setu Berdych je napravio ključni break kod 4:4, a Murray je imao ukupno tri prilike za povratak, ali nije iskoristio ni jednu.

"Ovo je zaista jedan od najboljih mečeva koje sam odigrao u dva dobivena seta. Sva tri seta bila su vrlo izjednačena i prožeta kvalitetom", zadovoljan je bio Berdych, koji je prije šest godina osvojio naslov pobijedivši u finalu našeg Ivana Ljubičića.

Ranije spomenutom Tsongi u polufinalu će se suprotstaviti Amerikanac John Isner, koji je preko Davida Ferrera izborio svoj prvi polufinale na turnirima iz serije Masters 1000. Bilo je 6:3, 3:6, 6:3, a u trećem setu Isner je izgubio samo četiri poena na servisu i realizirao jednu od dvije break prilike za veliku pobjedu.

BROJ POJEDINAČNIH POBJEDA
1. Jimmy Connors (SAD) 1242
2. Ivan Lendl (ČEŠ/SAD) 1071
3. Guillermo Vilas (ARG) 923
4. John McEnroe (SAD) 875
5. Andre Agassi (SAD) 870
6. Stefan Edberg (ŠVE) 806
7. Roger Federer (ŠVI) 800

ATP Masters 1000 Pariz, četvrtfinale:
Isner (SAD) - Ferrer (Španjolska, 4) 6:3, 3:6, 6:3
Federer (Švicarska, 3) - Monaco (Argentina) 6:3, 7:5
Berdych (Češka, 5) - Murray (VB, 2) 4:6, 7:6 (5), 6:4

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.