ATP Brisbane: Murray i Dolgopolov u finalu

Prvi nositelj Andy Murray rutinski je odradio posao protiv domaće uzdanice Bernarda Tomica i s lakoćom je došao do finala. Tamo ga čeka ogled s trećepostavljenim Aleksandrom Dolgopolovim, koji je u dva seta svladao Gillesa Simona.

Andy Murray nastavlja s pozitivnim nizom u Brisbaneu, u polufinalnom meču nije dao šansu domaćem tenisaču Bernardu Tomicu, kojemu je to ujedno bilo i prvo polufinale u karijeri. Murray je nakon samo sat i deset minuta igre sa 6:3 i 6:2 ispratio mladog Tomica na tribine. Četvrti tenisač svijeta jednom je slomio servis Australca u prvom i dva puta u drugom setu, što mu je bilo dovoljno za uvjerljivu i brzu pobjedu.

"Nema sumnje da će Bernard jednog dana biti dobar igrač, samo ne znam koliko dobar. Već je odličan, znamo da je namučio Đokovića u četvrtfinalu Wimbledona", rekao je Murray nakon pobjede. Nezadovoljan nije bio niti poraženi Tomic: "Ako uzmemo u obzir da je Andy porazio Federera u finalu Mastersa istim rezultatom kao mene sada, ne mogu nikako biti strog prema sebi. Igrao je zaista dobro."

Murraya u finalu očekuje dvoboj s trećim nositeljem Aleksandrom Dolgopolovim, koji je sa 6:3 i 6:4 svladao drugopostavljenog Gillesa Simona. "Mislim da Simon još uvijek nije u najboljoj formi, dosta je promašivao. No, ja sam zadovoljan sa svojom igrom", rekao je Dolgopolov, kojemu će dvoboj s Murrayem biti treći u karijeri. U dva prethodna međusobna ogleda obje pobjede ostvario je Murray.

ATP Brisbane, polufinale: Murray (Velika Britanija, 1) - Tomic (Australija, 8) 6:3, 6:2, Dolgopolov (Ukrajina, 3) - Simon (Francuska, 2) 6:3, 6:4.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.