WTA Brisbane: Kanepi osvojila titulu

Estonska teniserka Kaja Kanepi osvojila je titulu na turniru u Brizbejnu, pošto je u finalu slavila protiv Slovakinje Danijele Hantuhove.

Kanepi je Hantuhovu pobedila sa 6:2, 6:1, posle jednog sata i 15 minuta igre i tako osvojila 470 bodova i 110.000 dolara.

Zanimljivo je da je Hantuhova došla do plasmana u finale pošto su joj rivalke predale prethodna dva meča na turniru. Prvo joj je duel četvrtfinala bez borbe predala Amerikanka Serena Vilijams zbog povrede, da bi isto učinila i Kim Klajsters i to pošto je vodila sa 1:0 u setovima.

Ipak, Hantuhova je bila potpuno neprimetna u finalu, Kanepi je sve vreme dominirala. Slovakinja nije imala nijednu priliku za brejk, dok je sa druge strane estonska teniserka iskoristila pet od osam šansi da oduzme servis Hantuhovoj i na taj način je zasluženo slavila.

Turnir u Brizbejnu igran je za nagradni fond od 655.000 dolara, a u konkurenciji tenisera za titulu će se boriti Britanac Endi Mari i Aleksander Dolgopolov iz Ukrajine.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.