Del Potro - Haas tenis uživo Indian Wells


Indian Wells 2013 - najava meča: Četvrto kolo Mastersa u Indian Wellsu donosi nam dvoboj između Nijemca Tommy Haasa i Argentinca Juan Martin Del Potra. Ovaj meč pogledajte ovdje od 02:20h u ranim jutarnjim satima.

U trećem kolu Haas je bio bolji od Almagra rezultatom 2:1, dok je Del Potro bez izgubljenog seta slavio pobjedu protiv Phaua.

T. Haas se nalazi na 19. mjestu liste najboljih tenisača. Nekada drugi igrač svijeta u svojoj karijeri ima 13 osvojenih titula, a posljednju je osvojio prošle godine u Halleu pobijedivši u finalu Federera. Ove godine nastupio je na turniru u Aucklandu gdje je poražen u četvrtfinalu od Monfilsa, a na Australian Openu bolji od njega bio je Nieminen u prvom kolu turnira. U San Joseu stigao je do finala u kojem je izgubio od Raonića, a u Delray Beachu igrao je polufinale u kojem je bolji od njega bio Gulbis. Od prošlosezonskih rezultata izdvojit ćemo Masterse u Indian Wellsu i Miamiu gdje su u drugom kolu bolji od njega bili Granollers 2:1 i Stepanek 2:0. Dobar plasman Haas je zabilježio na domaćem terenu u Munichu gdje je stigao do polufinala u kojem je zaustavljen od Čilića sa 2:0 u setovima, a idući nastup imao je tek na Roland Garrosu gdje eliminiran u trećem kolu od domaćeg tenisača R. Gasqueta rezultatom 3:1 u setovima. Mnogo bolji rezultat napravio je u Hamburgu gdje je igrao finale u kojem je sa 2:0 poražen od Monaca, a na Masteru u Torontu stigao je do četvrtfinala u kojem je uspio osvojiti jedan set protiv Đokovića. Na posljednjem Grand Slamu sezone poražen je već u prvom kolu od Gulbisa nakon pet odigranih setova.

J.M. Del Potro je 7. igrač na ATP listi. U svojoj karijeri ima 14 osvojenih titula. Prvu titulu u ovoj sezoni osvojio je u Rotterdamu gdje je u finalu bio bolji od Benneteaua rezultatom 2:0. Ove sezone nastupio je i na Australian Openu gdje je doživio neočekivani poraz od Chardya u trećem kolu turnira rezultatom 3:2, a u Dubaiu igrao je polufinale u kojem je od njega bolji bio Đoković. Što se tiče rezultata iz prethodne sezone izdvojili smo finale i polufinale turnira u Rotterdamu i Dubaiu u kojima je doživio poraze od Federera sa po 2:0 u setovima. Ništa uspješniji nije bio ni u četvrtom ovogodišnjem duelu sa Federerom, koji se odigrao u okviru četvrtfinala turnira u Indian Wellsu, a peti poraz od Švicarca doživio je u četvrtom kolu Miamia. Nastup na turniru u Madridu završio je porazom u polufinalu od Berdycha nakon dva tai-breaka, a na Roland Garrosu zaustavljen je od strane Federera, u četvrtom kolu, nakon pet odigranih setova. Na Wimbledonu je doživio još jedan poraz u četvrtom kolu, ovaj put od Ferrera, rezultatom 3:0 u setovima, a istim rezultatom eliminiran je u četvrtfinalu US Opena od Đokovića.

Ova dvojica tenisača su dosada odigrala tri međusobna susreta u kojima je Argentinac zabilježio isto toliko pobjeda. Tako je 2008. godine u Washingtonu bilo (6:2 6:1), a 2011. godine u Vienni (6:2 6:4) i 2012. godine u Cincinnatiu (7:5 6:2). Međusobni susreti kao i ukupna statistika su na strani Argentinca koji ove sezone igra dosta dobro.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.