Nadal deklasirao Federera

Indian Wells 2013: Dugo iščekivani El Clasico između Federera i Nadala, koji je godinu dana kasnije odigran ponovno u Indian Wellsu, nije ispunio očekivanja znatiželjnika s mnoštvom pitanja o budućnosti ovoj dvojca i njihovog rivalstva. Nadal je poprilično lagano nadigrao Federera, u meču koji je trajao sat i 24 minute. nadal je dobio ovaj meč sa 6-4, 6-2...
Činjenica da se nikad dosad, u 28 odigranih mečeva, nisu susreli u četvrtfinalu, govori sama za sebe. No, prije okršaja nitko tome nije pridavao veliko značenje. Igraju Nadal i Federer, mora biti dobro. Unatoč Španjolčevom sedmomjesečnom izbivanju s terena i istrošenim koljenima te Federerovim leđima, godinama i umoru.
Dobro je bilo, ali samo za obožavatelje 26-godišnjeg Španjolca, kojemu osmo uzastopno polufinale u Indian Wellsu ulijeva optimizam. Prvi put je slomio servis Federeru u sedmom gemu, iako je u sva tri prethodna servis gema bilo gusto za 31-godišnjaka. Ukupno pet puta u prvom setu Rafa je imao priliku za oduzimanje servisa protivniku, no morao se zadovoljiti jednom ostvarenom. S 82% osvojenih poena nakon prvog servisa u prvom setu odservirao je za 6:4 i s prednošću ušao u drugu dionicu susreta.

Ostatak meča najbolje je opisan od strane Nadala nakon pobjede: "Odigrao sam fantastičan prvi set, po mom mišljenju. Drugi je bio - čudan. Mislim da se Roger nije borio na uobičajenoj razini. Vjerojatno je imao neke probleme i nije se dobro osjećao. Obojica smo pokušali dati sve od sebe, a ja sam igrao puno bolje nego jučer. Današnje kretanje je bilo poprilično bolje od jučerašnjeg, zbog toga sam jako zadovoljan."

Tipičnim nadalovskim forhendima Rafa se u drugom setu nametnuo Švicarcu te vrlo brzo došao do dvostrukog breaka (3:0). Federer se na trenutak vratio u igru slomivši jedan servis Španjolca, no potvrda dominacije dolazi od Rafe kod 4:2, kada još jednom iskorištava break priliku i dolazi u poziciju serviranja za set nakon nešto više od sata (5:2).

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.