Tenis Uživo: Čilić - Raonić Indian Wells

Indian Wells 2013 tenis uživo: Treće kolo Mastersa u Indian Wellsu donosi nam duel između Kanađanina Miloš Raonića i najboljeg hrvatskog tenisača Marin Čilića. Ovaj meč u direktnom prenosu pogledajte ovdje od 19:00 časova.
Plasman u treće kolo Raonić je osigurao nakon što mu je bez borbe meč predao Llodra, dok je Čilić u drugom kolu turnira sa 2:0 bio bolji od Ramosa.

M. Raonić je 17. igrač na ATP ljestvici i ima četiri osvojene titule u dosadašnjoj karijeri, a jednu iz ove sezone sa turnira u San Joseu gdje je u finalu bio bolji od T. Haasa. Ove sezone nastupio je u Brisbaneu gdje je iznenađujuće poražen u drugom kolu od Dimitrova, a na Australian Openu je stigao do četvrtog kola u kojem je sa 3:0 zaustavljen od Federera. Da je bio u dobroj formi prošle sezone Raonić je pokazao plasmanom u finale turnira u Memphisu gdje je bolji od njega bio Melzer sa 2:0, a prošlogodišnji Australian Open završio je u trećem kolu porazom od domaćeg tenisača Hewitta rezultatom 3:1. Nakon velike borbe u trećem kolu Roland Garrosa izgubio je od Monaca rezultatom 3:2, a na turniru u Halleu igrao je meč četvrtfinala u kojem je bolji od njega bio Federrer rerzultatom 2:1. Na Wimbledonu je poražen od Querreya nakon pet odigranih setova, dok je na Mastersima u Torontu i Cincinnatiu izgubio mečeve četvrtfinala od Isnera i Wawrinke. Solidan rezultat ostvario je na US Openu gdje je stigao do četvrtog kola u kojem je zaustavljen od Murraya, a na turniru u Bangkoku igrao je meč četvrtfinala u kojem je bolji od njega bio Nieminen.

M. Čilić  trenutno zauzima 12. poziciju na  ATP ljestvici. Ima devet titula u profesionalnoj karijeri, a posljednju je osvojio ove sezone na turniru u Zagrebu pobijedivši u finalu Melzera rezultatom 2:0. Osim Zagreba nastupio je i u Chennaiu gdje izgubio meč četvrtfinala od Paire sa 2:1, a na Australian Openu poražen je u trećem kolu od Seppia nakon pet odigranih setova. Lošu igru pokazao je na turniru u Memphisu gdje je kao prvi nositelj teškom mukom izborio četvrtfinale u kojem je poražen od Nishikoria. Prošle godine zbog povrede je propustio početak sezone, te je prvi meč odigrao na turniru u Delray Beachu u kojem je poražen od Nieminena 2:1. U trećem kolu Roland Garrosa poražen je od Del Potra sa 3:0, a solidan nastup zabilježio je  na Wimbledonu gdje je stigao do četvrtog kola u kojem je bolji od njega bio Murray. Masters turnire u Torontu i Cincinnatiu završio je porazima od srpskih tenisača Tipsarevića i Đokovića sa po 2:0 u setovima, a na US Openu igrao je četvrtfinale u kojem je prokockao veliko vodstvo protiv Murraya, te izgubio meč rezultatom 3:1 u setovima.

Ova dvojica tenisača su do sada odigrali jedan međusobni meč i to 2011. godine u Valenciji, a pobjedu je slavio Čilić rezultatom 6:4 6:4. Prije dvije sezone Kanađanin je bio daleko slabije rangiran tenisač, pa su sada snage na terenu izjednaćenije.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.