Tenis Uživo: Murray - Del Potro Indian Wells

Indian Wells 2013 live: Duel između Britanca Andy Murraya i Argentinca  Juan Martin Del Potra za plasman u polufinale možete pogledati u direktnom prenosu ovdje sutra od 23.30 časova.

 Plasman u četvrtfinala Murray je teže od očekivanog izborio protiv C. Berlocqa, dok je Del Potro nadigrao T. Haasa. Pobjednik ovog meča igrat će sa boljim iz susreta J.W. Tsonge i N. Đokovića.
A. Murray je 3. igrač na ATP list. Ima 25 osvojenih titula u karijeri od čega jednu iz ove sezone kada je uspio obraniti naslov na turniru u Brisbaneu. Još dvije titule iz prethodne sezone osvojio je na olimpijskim igrama pobjedom nad Federerom također sa 2:0, a kao šlag na torti je osvojen prvi Grand Slam naslov, US Open. Na Australian Openu igrao je finale protiv Đokovića u kojem je poražen rezultatom 3:1. Što se tiče nastupa iz prošle sezone iznenađujući poraz doživio je u drugom kolu turnira u Indian Wellsu od Garcie-Lopeza rezultatom 2:0, dok je  u Miamiu izgubio je finale od Đokovića također sa 2:0. I pored velikih očekivanje domaće publike, nije uspio savladati Federera u finalu Wimbledona. Na Mastersu u Shanghaiu izgubio je finale od Đokovića, dok je još jedan iznenađujući poraz doživio u trećem kolu Parisa od tada sjajnog Janowicza.

J.M. Del Potro je 7. igrač na ATP listi. U svojoj karijeri ima 14 osvojenih titula. Prvu titulu u ovoj sezoni osvojio je u Rotterdamu gdje je u finalu bio bolji od Benneteaua  rezultatom 2:0. Ove sezone nastupio je i na Australian Openu gdje je doživio neočekivani poraz od Chardya u trećem kolu turnira rezultatom 3:2, a u Dubaiu igrao je polufinale u kojem je od njega bolji bio Đoković. Što se tiče rezultata iz prethodne sezone izdvojili smo finale i polufinale turnira u Rotterdamu i Dubaiu u kojima je doživio poraze od Federera sa po 2:0 u setovima. Ništa uspješniji nije bio ni u četvrtom ovogodišnjem duelu sa Federerom, koji se odigrao u okviru četvrtfinala turnira u  Indian Wellsu, a peti poraz od Švicarca doživio je u četvrtom kolu Miamia. Na Wimbledonu je zabilježio još jedan poraz u četvrtom kolu, ovaj put od Ferrera, rezultatom 3:0 u setovima, a istim rezultatom eliminiran je u četvrtfinalu US Opena od Đokovića.
U dosadašnjih šest susreta, koliko su imali ova dva tenisača, Murray je slavio pobjede pet puta ,dok je Del Potru pripao samo jedan meč. Posljednje susrete imali su 2009. godine a Murray je bio bolji u Miamiu (6:1 7:5 6:2), finalu turnira u Montrealu (6:7 7:6 6:1) i na završnom turniru u Londonu (6:3 3:6 6:2). Jedinu pobjedu nad ovim protivnikom Del potro je izborio iste godine na zemljanoj podlozi u Madridu (7:6 6:3). Ako je suditi prema dosadašnjim rezultatima između ova dva igrača, trebali bi očekivati jedan neizvjestan meč

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.