Federer rutinski preko Dodiga

Indian Wells 2013: Roger Federer se laganom pobjedom nad hrvatskim teniserom Ivanom Dodigom plasirao u osminu finala turnira u Inidan Wellsu. Za to mu je trebalo 61 minuta igre.


Prvi okršaj ove dvojice u njihovim karijerama lagano je odnio tri godine stariji Švicarac (6:3, 6:1), trenutno drugi teniser svijeta.

Odlično se držao Međugorac u prvom setu sve do rezultata 4:3, kada u najgorem mogućem trenutku pravi dvije dvostruke pogreške i poklanja Švicarcu break, netom kasnije pretvoren u set prednosti.

Potpuni pad u igri doživljava Dodig u drugom setu, ispustivši servis u prvom i trećem gemu završne dionice susreta. Prvi gem u drugom setu upisao je tek za 4:1, no pri rezultatu 5:1 i pokušaju da se zadrži još malo u susretu, Dodig pravi još jednu dvostruku grešku na servisu i uskoro Federer pobjedonosno dolazi na mrežu.

Na prvom servisu Roger Federer je imao 82% poena, a Ivan Dodig 76%. Nakon drugog servisa Švicarac je upisao 14 od 28 poena (50%), dok je Dodigu to pošlo za rukom u 12 od 28 udaraca (42%). Solidan prvi servis poboljšao je statistiku Dodiga na break prilikama, no ipak nije uspio iskoristiti nijednu od tri zarađene. S druge strane, Federer u tom segmentu ima stopostotan učinak (4/4).

Federer je korak bliže odbrani naslova te prvog trijumfa ove sezone. Posljednji turnir je osvojio prošlog ljeta u Cincinnatiju, a najbolji rezultati ove sezone su mu polufinale Australian Opena i Dubaija.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.