Tenis Uživo: Đoković - Del Potro Dubai polufinale

Atp Dubai 2013 polufinale: Za plasman u finale ATP turnira u Dubaiu borit će se prvi igrač svijeta Novak Đoković i Argentinac Juan  Martin Del Potro. Ovaj meč u direktnom prenosu možete pogledato ovdje od 14:00 časova.
Za plasman u polufinale Đoković je bio bolji od Seppia prepustivši mu svega tri gema, dok je Del Potro nešto više problema protiv Brandsa imao samo u prvom setu.
N. Đoković  se nalazi na 1. mjestu ATP ljestvice i ima 35 titula u karijeri, a ove sezone osvojio je treći put za redom titulu na Australian Openu. Pobjednik je prošlogodišnjih šest turnira i to Australian Opena, Mastersa u Miamiu, Torontu, Shangaiu i Londonu, a najbolji je bio i na turniru u Beijingu. Osim toga, igrao je na turniru u Dubaiu gdje je zaustavljen u polufinalu od Murraya sa 2:0 u setovima, dok je na turniru u Indian Wellsu iznenađujuće poražen od Isnera rezultatom 2:1, a u finalu Monte Carla bolji je bio Nadal. Turnir u Madridu završio je porazom u četvrtfinalu od sunarodnjaka Tipsarevića rezultatom 2:0, dok  je u Rimu izgubi finalni meč od Nadala sa 2:0 u setovima. Treći poraz od Nadala doživio je u finalu Roland Garrosa rezultatom 3:1. Nastup na Wimbledonu završio je porazom u polufinalu od Federera rezultatom 3:0 u setovima, a Švicarac je bio bolji i u finalu Cincinnatia sa 2:0 u setovima. Nastup na posljednjem Grand Slamu u sezoni završio je porazom u finalu od Murraya rezultatom 3:2 u setovima.
J.M. Del Potro je 7. igrač na ATP listi. U svojoj karijeri ima 14 osvojenih titula. Prvu titulu u ovoj sezoni osvojio je u Rotterdamu gdje je u finalu bio bolji od Benneteaua  rezultatom 2:0. Ove sezone nastupio je na Australian Openu gdje je doživio neočekivani poraz od Chardya u trećem kolu turnira rezultatom 3:2. Što se tiče rezultata iz prethodne sezone izdvojili smo finale i polufinale turnira u Rotterdamu i Dubaiu u kojima je doživio poraze od Federera sa po 2:0 u setovima. Ništa uspješniji nije bio ni u četvrtom ovogodišnjem duelu sa Federerom, koji se odigrao u okviru četvrtfinala turnira u  Indian Wellsu, a peti poraz od Švicarca doživio je u četvrtom kolu Miamia. Nastup na turniru u Madridu završio je porazom u polufinalu od Berdycha nakon dva tai-breaka, a na Roland Garrosu zaustavljen je od strane Federera, u četvrtom kolu, nakon pet odigranih setova. Na Wimbledonu je doživio još jedan poraz u četvrtom kolu, ovaj put od Ferrera, rezultatom 3:0 u setovima, a istim rezultatom eliminiran je u četvrtfinalu US Opena od Đokovića.
Međusobni skor ove dvojice tenisača je 7:2 u korist Noleta. Prošle sezone su odigrali četiri meča od kojih je Argentinac dobio onaj na olimpijskom turniru u Londonu rezultatom 7:5 6:4, dok je Đoković bio bolji u Cincinnatiu (6:3 6:2), US Openu (6:2 7:6 6:4) i na završnom turniru u Londonu (4:6 6:3 6:2). Međusobna statistika je uveliko na strani prvog igraća svijeta, te uz sav respekt prema Del Potru, smatramo da sve osim Noletove pobjede bi bilo veliko iznenađenje.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.