Australian Open 2012: Ivan Dodig predao meč prvog kola

Ivan Dodig je ,u četvrtom setu prvog kola Australian Opena ,predao meč Portugalcu Federicu Gilu kod rezultata 2:6, 6:1, 6:1, 4:1 za Portugalca.
Sve je počelo poprilično rutinski za 36. tenisača na svijetu; osvojio je prvi set za 41 minutu, rezultatom 6:2, oslanjajući se uglavnom na prvi servis pri kojem je iskoristio 11 od 12 poena. Ipak, loš pokazatelj je bila statistika break šansi pretvorenih u oduzeti servis kojih je bilo samo tri od 14 mogućih.

Drugi je set bio početak kraja za Dodiga. Gil je 6:1 zabilježio nakon samo 27 minuta igre, uz 91% učinka na prvom i 67% na drugom servisu. S druge strane, Dodig je imao mizernih 33% i 30%.

Ista situacija s istim rezultatom ponovila se u trećem setu. Jedini gori segment igre od drugog seta bio je Dodigov učinak na drugom servisu koji se srozao na jedan iskorišten poen od šest (17%). U četvrtom setu, pri rezultatu 4:1 u korist 107. na svijetu, Dodig je predao meč i završio ovogodišnju avanturu na prvom Grand Slamu sezone.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.