Australian Open 2012: Karlović bolji od Melzera

Prvi nositelj koji je eliminiran s Australian Opena ispraćen je od strane Ive Karlovića. U tri seta, poprilično lagano i u svom stilu, Karlivić je upisao prvu pobjedu nadigravši Austrijanca Jürgena Melzera.

Prvi set odigran je bez breaka, iako je Melzer pri 4:4 imao priliku susret nagnuti u svoju stranu. Igralo se ravnopravno, obojica su uzimala svoje servise bez većih problema (osim spomenutih 4:4), sve dok Ivo nije "namamio" Austrijanca u svoju mrežu, progutavši ga u trinaestoj igri rezultatom 7-3.

Nimalo nalik prvom, drugi je set bio prepun obrata i šansi na strani obaju tenisača. Prvi je priprijetio Melzer pri rezultatu 3:3 došavši do deucea, no bez konkretne prilike po suvereni servis Karlovića. Situacija se zakuhala kada je Hrvat uzeo prvi break za 4:3. Iako nije dugo trajala rezultatska prednost, Karloviću više nije manjkalo samopouzdanja.

Melzer uzvraća za poravnanje na 4:4, a Karlović nastavlja prijetiti sve do 5:5 kada u ključnom trenutku lomi servis protivniku i nekoliko trenutaka poslije upisuje 7:5 i 2-0 u setovima.

Nije se Melzer uspio ni sabrati od gubitka i drugog seta, hrvatski je tenisač već bio na visokih 4:0, s dva breaka prednosti. Činio se logičan krajnji scenarij, no Austrijanac se odlučio "probuditi" na zalasku meča i pokušati vratiti u susret.

Skoro pa mu je to u potpunosti uspjelo, jer je nedugo nakon došao do 4:3 te 30:30 na servisu Karlovića. Ipak, izvukavši to, svim mukama i potencijalnim komplikacijama Ivo staje na kraj kada na servisu 31. nositelja za četvrti gem iskorištava treću meč loptu i osigurava najmanje drugo kolo prvog Grand Slama sezone.

Dobitna statistika bila je 24 as servisa, 75% osvojenih poena na prvom servisu te 43% na drugom, sveukupno 110 prema Melzerovih 96.

Sljedeći Karlovićev suparnik je Argentinac Carlos Berlocq, 61. tenisač svijeta, s kojim se još nije susreo.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.