Australian Open 2012: Karlović preko Barlocqa do Federera

Ivo Karlović i dalje je jedini hrvatski predstavnik u Melbourne Parku. Barem što se pojedinačnog dijela tiče. 32-godišnji Zagrepčanin namučio se protiv Argentinca Carlosa Berlocqa i porazio ga 7:6 (4), 3:6, 6:3, 6:4 poslije tri sata i 23 minute igre.

U prvom setu, začudo, nije bilo break lopti. Karlović je osvojio 16 poena protiv servisa, a Berlocq deset. 13. igra pripala je hrvatskom predstavniku sa 7:4. U drugom setu, međutim, Karlović je bio jako ranjiv na početnom udarcu. Argentinac mu je uzeo 17 poena i izborio se za čak osam break lopti. Karlović je s druge strane imao tri i realizirao jednu, no Berlocq je dvije pretvorio u break i poravnao meč.

Ishod trećeg seta odlučio je Karlovićev break u šestom gemu. No, čak ni onda stvari nisu išle jednostavno za "Diva sa Šalate". Pri njegovu servisu za set kod 5:3 Berlocq spasio prvu set loptu i potom se izborio za break loptu. No, Ivo se s tri uzastopna poena izvukao i poveo s 2:1 u setovima.

U četvrtom setu ponovno je presudan bio jedan oduzeti servis. Tijekom cijelog seta Karlović je bio za nijansu opasniji protiv servisa. U trećem gemu prokockao je 0-30, no dobivenu priliku u devetom gemu nije propustio. Pritisnuo je Argentinčev servis i uspješno realizirao break loptu. Na servisu za meč nije bilo problema.

Ako je vjerovati statistici, koja na vanjskim terenima nije uvijek najpouzdanija, Karlović je ispalio 20 asova i imao 66% prvog servisa. Iza njega je osvojio 72% poena, a iza drugog 62%. Berlocq je imao 75% prvog servisa, iza kojeg je također osvojio 72% poena.

Za plasman u svoju drugu osminu finala na Australian Openu Karlović će morati pobijediti - Rogera Federera. Švicarcu je Nijemac Andreas Beck predao meč bez borbe.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.