Australian Open 2012: Nadal bolji od Hasa

Rafael Nadal bio je boji od Njemca Tomija Hasa u tri seta – 6:4, 6:3, 6:4. Ovom pobjedom Dadal se plasirao u treće kolo Australian Opena a Naredni protivnik mu je Slovak Lukaš Lacko.

Nadal je već u prvom servis gemu oduzeo servis najstarijem igraču u muškom žrebu, poveo 5:1, ali se na kraju mučio i prvi set dobio tek posle 48 minuta i tri set lopte.

U drugom setu Majorčanin je opet poveo 2:0, ali ovog puta nije posustao, naprotiv, već ga je okončao još jednim brejkom u devetom gemu.

To nije bio kraj Hasovog otpora – 33-godišnji Nemac je napravio rani brejk u trećem setu i poveo 3:1, u pokušaju da konačno oduzme set velikom rivalu. Dva tenisera do sada su odigrala četiri meča (poslednji upravo u Melburnu 2009. godine), a Rafa je dobio svih 9 setova.

Ipak, nije mu se dalo. Španac je odmah uzvratio, do kraja napravio još jedan brejk i priveo meč kraju.

Duel je trajao 148 minuta, što je znatno duže nego što bi moglo da prija Rafinom nezalečenom kolenu.

Međutim, posle potencijalne mine u vidu nekadašnjeg svetskog broja dva (šest nedelja tokom 2002. godine), za sadašnjeg drugog igrča sveta u sledećem kolu ne bi trebalo da bude problema, jer ni 42. teniser sveta Jang ni 112. Lacko nikad nisu prošli ni drugo kolo, pa će biti u potpuno nepoznatoj teritoriji. Nadal je Janga dobio jednom, Slovaka dvaput, a Lacko je bar uzeo jedan set (i to sa nulom, u Dohi prošle godine).

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.