Australina Open 2012: Jelena Janković bolja od Kai Čen-Čang

Jelena Janković savladala je Kai Čen-Čang iz Kineskog Tajpeha sa 6:4, 6:2 u 2. kolu Australian opena. Pobednica ovog susreta sastaće se sa boljom iz meča Kristina Mekhejl - Marina Eraković.

Meč je počeo uobičajenim razvojem događaja kada je Jelena u pitanju. Prvo je veoma lako i sigurnom igrom ostvarila brejk, a onda je svom servisu posle 30:30 dopustila protivnici previše prostora te je izgubila prednost.

U trećem gemu, Čen-Čang je dobrim servisima došla do 40:15 ali kako za Jelenu nijedna loptica nikad nije nedostižna, brzo je jakim forhendima izjednačila rezultat. Ipak, njena protivnica nije ponovila grešku iz prvog gema - 2:1.

Nakon što je Jelena uzvratila odličnom kretnjom sa osnovne linije (2:2), Čen-Čang je posle očuvanja servisa ponovo zablistala ostvarivši novi brejk za 4:2. Jelenu to nije obeshrabrilo te je povela sa 0:30 u narednom gemu, ali je do ribrejka stigla tek posle izjednačenja i prednosti.

I tek onda je publika na Hisens areni videla pravu JJ koja nije dopustila rivalu ni gram nade do kraja seta, te je osvojivši četiri gema zaredom posle 50 minuta stigla i do 6:4.

U drugom setu osetila se razlika kada je kvalitet dve teniserke u pitanju. Jelena je stizala sve, lako se kretala i zasluženo je ubedljivom igrom finiširala meč u trajanju od 88 minuta, za konačnih 6:4, 6:2.

Gledajući statistiku, prvo će u ovom meču upasti u oči očajan procenat ubačenog prvog servisa Jelene od samo 37 procenata (20/54). Čak šest duplih servis grešaka je napravila (Čen-Čang jednu manje) ali je zato protivnica Jankovićeve načinila 45 neiznuđenih grešaka, a srpska igračica 30.

Čen-Čang je imala pet vinera više od Jelene (15-10) ali je zato JJ iskoristila pet od osam prilika za brejk što joj je i donelo pobedu.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.