Đoković: "Zadovoljan sam svojom igrom danas"

Najbolji teniser sveta savladao je u prvom kolu Italijana Paula Lorencija sa 3:0, po setovima 6:2, 6:0, 6:0. Rekao je poslije meča da je prezadovoljan igrom.

"Zadovoljan sam svojom igrom danas. Trebalo mi je nekoliko gemova da uđem u ritam jer su bili teški uslovi. Ovo je bio najtopliji dan otkad sam došao u Melburn i pokušavam da se prilagodim. Prethodnih dana je bilo hladnije i prilično vetrovito, a danas 35 stepeni."

Danas ste često izlazili na mrežu. Da li je to novi pravac u kom će se kretati Vaša igra?

“Da. Kada vodite 3:0, 4:0, zašto ne pokušati druge stvari koje nisu karakteristične za vašu igru. Svakako radim na mreži, stizanju kratkih loptica i koristim svoje šanse.”

Prethodnih dana mnogo se govorilo o promenama u tenisu. Kakav je Vaš stav po tom pitanju?

“Bilo šta da kažem, neće biti nešto novo što već ne znamo. Mnogo je tenisera koji je sve češće žale zbog rasporeda i naporne sezone. Ne moraju čak mnogo ni da govore. Samo pogledajte povrede koje se dešavaju posebno kod najboljih igrača, uključujući i mene. Svakako će se neke promene desiti, ali bih radije da se o tome govori iza zatvorenih vrata.”

Smatrate li da je unija igrača dobra za tenis?

“To je sve pod znakom pitanja jer mnogo igrača ima različito mišljenje. Potrebno nam je više diskusije na tu temu i videćemo šta je najbolje rešenje.”

Da li gledate žreb? Kakva su očekivanja?

“Uvek se trudim da mislim samo na sledećeg protivnika, ali pokušavam da gledam i ostale teniske mečeve. Svi igrači, kada završe svoje duele, imaju vremena za odmor u hotelskoj sob ii svakako na televiziji gledaju druge mečeve i najbolje igrače. To je naš život, naš posao.”

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.