Australian Open 2012: Marej, Raonić, Monfils, Ferer prošli dalje

Drugi dan Australijan opena nije doneo veća iznenađenja u prvom kolu muškog singla, pa će u nastavku takmičenja publika na Melburn parku i dalje uživati u potezima Endija Mareja, Davida Ferera i Gaela Monfisa.

Marej je pokazao da još traži formu na početku sezone, pa je to na najbolji način iskoristio Rajan Herison da stekne simpatije publike i povede sa 1:0 u setovima protiv četvrtog tenisera sveta - 6:4.

Marej je mnogo grešio protiv mladog Amerikanca, a ni razmena udaraca sa osnovne linije često nije bila dovoljna da se stekne poen više. Ipak, na iskustvo Britanac je malo po malo počeo da stiče prednost na terenu, pa je na kraju mogao da proslavi trijumf rezultatom 3:1 u setovima - 6:3, 6:4, 6.2.

David Ferer nije imao tih problema pošto je Ruija Mačada iz Portugala pobedio sa maksimalnih 3:0 - 6:1, 6:4, 6:2. Španac će u drugom kolu igrati protiv Rajana Svitinga koji je pobedio Matijasa Bakingera.

Gael Monfis je zaustavio Marinka Matoševića iz Australije (7:6, 6:3, 6:3) i igraće sa Tomazom Belučijem.

Miloš Raonić potvrdio odličnu formu ubedljivom pobedom nad Filipom Volandrijem - 6:4, 6:0, 6:2. Kanađanina crnogorskog porekla čeka izazov u vidu Filipa Pečnera koji je deklasirao Lukaša Rosola sa 6:0, 6:0, 6:2.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.