Tomaš Berdih : Drago mi je da igram dobro ali fale mi trofeji

Svetski broj devet Tomaš Berdih održao se među deset najboljih ove godine zahvaljujući velikoj upornosti.
Dvadesetpetogodišnji teniser ušao je barem u četvrtfinale na poslednjih 12 od 16 turnira na kojima je učestvovao, a sada je stigao u Sinsinati.
On je u utorak u drugom kolu savladao Huana Monaka 7:6, 6:0 i obezbedio mesto u trećem kolu, a potom je za ATP govori o tome koliko je zadovoljan sezonom, ali i Red Vingsima i tome da li više voli vanilu ili čokoladu...
- Ove godine si među najkonstantnijima na Turu. Koliko si zadovoljan ovom sezonom? 

"Drago mi je da sam igrao konstantno, pošto mi je to i bila namera, ali je takođe istina da mi izmiču bitne titule, tako da se nadam da ću uspeti da odem i korak dalje do kraja godine. Sve u svemu, sezona je do sada bila solidna, samo mi fali još malo". 

- Kad smo već kod toga, poslednju titulu si osvojio u Minhenu pre više od dve godine. Šta ti još fali da bi se vratio među pobednike? 

"Teško mi je zbog svega. Stalno sam u četvrtfinalima i polufinalima, ali nikako da pobedim u finalu. Moraću više da se trudim u velikim mečevima i onda će valjda biti i rezultata". 

- Kako ti se dopadaju promene u Sinsinatiju, sada kada je u pitanju kombinovani turnir, zbog čega izgleda kao da je veći? 

"To je dobar turnir. Napravili su ogroman napredak ulepšavanjem terena i prostorija. Odradili su odličan posao pošto su od dva turnira napravili jedan i divim im se na tome".
Ti si danas bio prvi teniser koji se plasirao u treću rundu i tu te čeka pobednik meča Ivo Karlović-Nikolas Almagro, šta misliš o potencijalnim protivnicima? 

"Igrao sam protiv Karlovića prošle nedelje u Montrealu i bio je to težak meč. On odlično servira i ne ostavlja vam mnogo prostora na osnovnoj liniji, pošto voli da igra agresivno. Almagro takođe igra dosta dobro poslednjih meseci. Videćemo prvo kako će proći njihov meč, a ja sam spreman za pobednika". 

- Boston Bruinsi su osvojili Stenli kup ove godine. Ti si veliki ljubitelj Red Vingsa, koje su njihove šanse da povrate titulu koju su poslednji put osvojili 2008? 

"Fan sam Red Vingsa, ali sam sada navijao za Bruinse, pošto i oni imaju Čehe u timu. Odlično su igrali, posebno David Krejči, koji je bio najbolji u plej-ofu. Nisam ja taj koji treba da sudi o Red Vingsima i da li mogu bolje. Poznajem neke od njihovih igrača, naročito Čehe, kao jiri Hudler. Znaju oni kako treba da igraju i verujem da će imati dobar tim sledeće sezone". 

Ili-ili 

Čokolada ili vanila? Čokolada
Doručak ili večera? Večera
Mek ili PC? Mek
Avion ili voz? Avion
Ranoranilac ili spavalica? Spavalica

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.