ATP lista : Napredak svih hrvatkih tenisera

Nova ATP ljestvica izgleda ljepše nego prošlotjedna za četvoricu vodećih hrvatskih tenisača. Vrijedi izdvojiti pomak Ivana Dodiga, koji je odlaskom do osmine finala Masters 1000 turnira u Montrealu, s velikom pobjedom nad Rafaelom Nadalom u drugom kolu, došao do novog najboljeg renkinga u karijeri...
Vodeći hrvatski trojac na ATP ljestvici je ovog tjedna smješten unutar deset pozicija. Prvi hrvatski reket i dalje je Marin Čilić, uz pomak s 29. na 26. mjesto,Ivan Ljubičić, koji još uvijek odmara bolna leđa, skočio je s 32. na 30. poziciju, a Ivan Dodig, sa skokom od pet mjesta, upisuje novi renking karijere. Na novoj ljestvici je 36. tenisač svijeta.
Ivo Karlović se nakon osmine finala Montreala približio povratku među prvih 100. Sa skokom od 21 pozicije, trenutno je 104. na svijetu.
Među prvih deset, najveći pozitivni pomak pripada Jo-Wilfriedu Tsongi, koji se sa skokom od šest pozicija vratio u Top 10 društvo, na deseto mjesto. Mardy Fish otišao je s osmog na sedmo mjesto, a Gael Monfils u suprotnom smjeru.
Nezaustavljivi Novak Đoković je na vrhu dodatno odmaknuo Rafaelu Nadalu, sada je razlika na 2.080 bodova, a među prvih pet nije bilo izmjena mjesta. Kao i prošlog tjedna, iza vodećeg dvojca su Roger FedererAndy Murray i Robin Söderling.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.