ATP Cincinnati : Tipsarević jedva u drugo kolo


Tipsarević je do pobjede došao sa 6:0, 3:6, 7:6 (7:5), nad  Francuzem Eduardom Rožeom Vaselanom, poslije velike borbe tokom dva sata i 29 minuta igre.
U narednom kolu Tipsarevića očekuje duel sa boljim iz susreta još jednog Francuza Žila Simona i Jirgena Melcera iz Austrije.
Vaselan je bio prvi na servisu i iako je vodio sa 40:30 Tipsarević je uspeo da dođe do brejka. Srpski teniser je nastavio sa sigurnom igrom i uz još po dva servis gema i brejka došao do prilike da već u šestom gemu servira za osvajanje prvog seta. Tipsarević je u tome i uspeo i vrlo brzo došao do 1:0 u setovima uz samo šest izgubljenih poena pri svojim servisima. 

Vaselan je konačno osvojio gem na startu drugog seta, a Tipsarević je vrlo brzo uzvratio. Francuz je osvojio drugog servis gem u meču za 2:1, a usledio je pad u igri našeg tenisera. Vaselan je to iskoristio i došao do nekoliko prilika za brejk, a posle velike borbe u najdužem gemu na meču poveo je sa 3:1. U narednim gemovima obojica tenisera su bili sigurni pri svojim servisima, a Francuz je u devetom gemu iskoristio petu meč loptu za 1:1. 

Na početku trećeg seta i Tipsarević i Vaselan su bili sigurni, ali je u trećem gemu Francuz ugrozio servis našeg tenisera. Pri rezultatu 40:40 Tipsarević je zatražio medicinski tajm aut zbog problema sa stopalom, a po povratku na teren, sa dva sigurna poena uspeo je da povede sa 2:1. Obojica su nastavili sa sigurnom igrom, ali je Tipsarević posle petog gema ponovo zatražio medicinsku pomoć. 

Vaselan je odmah izjednačio, a potom nijedan od njih dvojice nije imao velikih problema pri svojim servis gemovima do desetog gema. Tada je Tipsarević imao dve meč lopte, ali je Francuz uspeo da se odbrani i izjednači na 5:5. Tipsarević je bez većih problema dođao do vođstva od 6:5, a pošto je Vaselan odmah uzvratio odlučujući set je ušao u taj brejk. Tipsarević je u taj brejku vrlo brzo poveo sa 4:1, ali je Vaselan izjednačio, pre nego što je sa dva uzastopna poena Tipsarevićje došao do dve nove meč lopte. Prvu nije iskoristio, ali drugu jeste za trijumf posle skoro dva i po sata. 

Kasnije tokom dana, Tipsarević će igrati i dubl meč sa Viktorom Troickim, a protivnici u prvom kolu su im Rafael Nadal i Mark Lopes.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.