Federer : Svjestan sam toga kako igram

Sa rekordnih 16 Gren slemova i ukupno četiri i po godine na mestu broj jedan, Rodžer Federer se ne potresa previše ako ponekad ne igra dobro.
pak, pošto na poslednjih 10 turnira nije osvojio titulu, Švajcarac sada već "brine" ljubitelje tenisa, od kojih se mnogi pitaju da li će uopšte više išta i osvojiti.
"Očigledno sam svestan toga kako igram. Nema koristi od toga da se zavaravate i govorite sebi da dobro igrate, ako, zapravo, to nije istina".
Igrač za kojeg mnogi tvrde da je najbolji svih vremena nije navikao da je u senci nekolicine rivala. Niz od 10 turnira bez titule najduži je još od 2001, kada u svojoj trećoj godini na Turu 14 turnira nije osvojio. 

Federer veruje da bi sada sve moglo da se promeni, pošto u Sinsinatiju brani titulu, a taj turnir mu je jedan od najdražih. 

"Dobro je vratiti se na mesto gde ste imali dosta uspeha. To vam daje samopouzdanje čak i ako u poslednje vreme niste igrali dobro. Možete da se podsetite kako ste proteklih godina na tom turniru bili odlični".
Da bi počeo odbranu titule, Federer će već u drugom kolu morati da pobedi Huana Martina Del Potra, koji ga je savladao u prošla dva susreta, u finalu US Opena 2009, a potom i na Top 8 turniru. Doduše, Del Potro je odustsvovao najveći deo 2010. zbog teške povrede i tek sada pronalazi svoj put nazad ka Top 10. 

"Naše karijere su išle različitim putevima od 2009, ali sad smo ponovo tu gde smo. Svakako da mi je čudno kada treba da igram protiv toliko dobrog igrača u prvom meču, ali obojica želimo pobedu i trudićemo se". 

Jedina svetla tačka za Federera ove sezone jeste nastup u finalu Rolan Garosa, u kojem ga je nanovo pobedio Rafael Nadal. Švajcarac je u to finale došao pobedom nad Novakom Đokovićem, kome je to jedini poraz u 54 meča ove godine. Dok je Federer nekada bio toliko dominantan, sada je on taj koji se divi srpskom teniseru. 

"Njegov niz je fantastičan, to je toliko teško postići. I sâm sam bio u sličnoj situaciji, tako da znam koliko je to sve teško". 

Na kraju, Federer smatra da je suština uspeha u povremenoj imrpovizaciji. 

"Moja strategija dolazi iz upornosti, treba se držati plana, ali često sve zavisi od toga da li ćete promeniti nešto tu i tamo kada se situacija ne razvija vama na ruku".

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.