ATP Brisbane: Rezultati drugog kola 4.1.2012. godine

Odigrani su mečevi drugog kola ATP 250 turnira u Brisbaneu. Andy Murray nastavlja s neuvjerljivim predstavama na početku nove sezone. Nakon što se u prvom kolu mučio protiv kazahstanskog tenisača Kukuškina, kojega je svladao u tri seta, četvrti tenisač svijeta nije se iskazao ni protiv luksemburškog predstavnika, 28-godišnjeg Gillesa Mullera, trenutno 58. tenisača svijeta.

Murray je nakon dvosatne borbe jedva iščupao pobjedu, i to nakon što je ispustivši prvi set opasno visio u drugom setu, gdje se spasio u tie breaku i odveo meč u treći set. Mulleru je tada ponestalo snage, Murray je prohujao trećim setom i s konačnih 4:6, 7:6 i 6:0 uzeo je pobjedu vrijednu četvrtfinala.

Neuvjerljivog Murraya u četvrtfinalu će pokušati zaustaviti Cipranin Marcos Baghdatis, koji se nije previše mučio u svom meču drugog kola. Baghdatis je nakon samo sat i 18 minuta igre sa 6:3 i 6:4 na tribine ispratio petog nositelja turnira, japanskog tenisača Keija Nishikorija.

Uvjerljivo najlakši posao dana odradio je domaći predstavnik Bernard Tomic, koji je na terenu proveo samo 44 minute. Australac je uvjerljivo, sa 6:1 i 6:2 svladao Japanca Tatsumu Ita i zaslužio prolaz u četvrtfinale, gdje ga očekuje dvoboj s Uzbekistancem Denisom Istominom, kojemu je bez borbe meč predao njemački predstavnik Tommy Haas.

Mjesto u četvrtfinalu rezervirao je i Radek Štepanek, nakon nešto težeg posla u prvom kolu u kojemu je teško došao do pobjede nad domaćim predstavnikom Matthewom Ebdenom, Čeh je nakon sat i 30 minuta igre sa 7:6 i 6:2 došao do pobjede nad Fincem Jarkkom Nieminenom. Štepanek će u četvrtfinalu odmjeriti snage s Ukrajincem Aleksandrom Dolgopolovom, koji je nakon gotovo trosatnog maratona jedva svladao Rusa Andrejeva.

Posljednji četvrtfinalni par čine Francuz Gilles Simon, postavljen za drugog nositelja, i kolumbijski tenisač Santiago Giraldo. Simon je bez većih problema sa 6:3 i 7:5 bio bolji od Australca Duckwortha, a Giraldo je nakon sat i 15 minuta s dva puta po 6:4 došao do pobjede nad Nijemcem Phillipom Petzschnerom.

ATP Brisbane, drugo kolo: Murray (Velika Britanija, 1) - Muller (Luksemburg) 4:6, 7:6, 6:0, Baghdatis (Cipar) - Nishikori (Japan, 5) 6:3, 6:4, Tomic (Australija, 8) - Ito (Japan) 6:1, 6:2, Štepanek (Češka, 6) - Nieminen (Finska) 7:6, 6:2, Dolgopolov (Ukrajina, 3) - Andrejev (Rusija) 6:7, 7:6, 6:2, Giraldo (Kolumbija) - Petzschner (Njemačka) 6:4, 6:4, Simon (Francuska, 2) - Duckworth (Australija) 6:3, 7:5, Istomin (Kazahstan) - Haas (Njemačka), predaja b.b. Haasa.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.