ATP Doha: Za Karlovića turnir završen

Ivo Karlović ostao je bez mjesta u četvrtfinalu Dohe. U dvoboju osmine finala zaustavio ga je Rus Mihajl Južnij s 2:1 u setovima. Poslije dva sata i osam minuta igre bilo je 6:2, 6:7 (3), 6:3 za Južnog.

Inače, 32-godišnjem Zagrepčaninu ovo je bio peti nastup u Dohi i po četvrti put mu je presudio ruski tenisač. U njegovu prvom nastupu 2005. također ga je porazio Davidenko.

Iako je u prvom setu imao vrlo visokih 74% prvog servisa, Karlović je početni udarac izgubio čak dva puta. Svoju šansu najčešće je dobivao na drugom servisu Južnija, no njegova nesreća bila je ta što je Rus također imao preko 70% prvog servisa pa su te šanse ipak bile rijetke.

Odmah u prvom gemu drugog seta Južnij je s lakoćom napravio još jedan break i ekspresno poveo 2:0. Činilo se kako su Karlovićeva "kola" krenula još brže nizbrdo i da bi meč mogao vrlo brzo završiti. No, stvari su se tada počele mijenjati.

Već u četvrtom gemu Ivo je vratio stvari na početak napravivši svoj prvi break. Nakon toga postajao je sve sigurniji na svom servisu i Južnij više nije dobio pravu šansu za prijetnju. Dapače. U šestom gemu Rus je bio taj koji je morao spašavati break loptu. Poslije još nekoliko izjednačenja osvojio je gem i poravao na 3:3.

Karlović je bio opasniji protiv servisa, no nije stigao do breaka. Ipak, treći set nije mu pobjegao. U 13. igri dva mini breaka bila su mu dovoljna - kod 1:0 i kod 5:2. Završilo je sa 7:3.

Odlučujući set obilježile su brojne propuštene prilike hrvatskog tenisača. Naime, Karlović je u trećem gemu prokockao tri break lopte (15-40 i prednost), a u petom gemu i 0-40. U gemu između, dakle u četvrtom, Ivo je izgubio svoj servis. Južnij je tako poveo 4:1 i tu prednost zadržao do kraja.

Karlović je tako, paradoksalno, u utorak slavio u meču u kojem je postigao samo osam asova, a u srijedu izgubio premda ih je ispalio 20. I postotak prvog servisa bio je veći nego dan prije (danas 69, jučer 65), no realizacija break lopti bila je vrlo loša (1/9) i upravo u tome leži ključ njegova današnjeg poraza.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.