Australian Open 2012: Tomić bolji od Verdaska

Najveći podvig prvog dana takmičnja na Australijan openu napravio je Bernard Tomić, koji je nošen podrškom domaće publike savladao Fernanda Verdaska rezultatom 4:6, 6:7 (3), 6:4, 6:2, 7:5.

Mladi Australijanac je u drugom setu najavio da neće lako prepustiti pobedu 22. nosiocu turnira, ali je propustio tri set lopte, što je Verdasko iskoristio da preokrene situaciju u svoju korist i posle taj-brejka povede sa 2:0.

Međutim. ni tu nije bio kraj. Tomić se u trećem setu odbranio od brejk lopti, a zatim u ključnom devetom gemu oduzeo rivalu servis.

Odservirao je za 1:2, a zatim u istom ritmu nastavio i u četvrtom setu. Verdasko je ribrejkom stigao do 2:2, posle čega je ekspresno izborio i peti set.

U odlučujućem delu se vodila žestoka borba, a on je odlučen u samom finišu kada je posle deset teško izborenih servis gemova na obe strane konačno viđen jedan brejk. Tomić je stigao do 6:5, a zatim i odservirao za veliku pobedu.

Meč je trajao četiri sata i 11 minuta.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.