ATP Pariz : Đoković preko Troickog u četvrtfinale

Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Mastersa u Parizu pobedom nad sunarodnikom Viktorom Troickim.
Đoković je do trijumfa došao sa 4:6, 6:3, 6:1, posle jednog sata i 57 minuta igre.

U četvrtfinalu, srpski teniser će se sastati sa sa boljim iz susreta Italijana Andreasa Sepija i Žo-Vilfreda Conge iz Francuske.

Troicki je na samom startu meča došao do brejka, a iako je Đoković imao šansu da ga ugrozi na servisu u narednom gemu, uspeo je da se vrati i povede sa 2:0. Prvi reket sveta odmah potom nije dozvolio novo iznenađenje pa je osvojio prvi gem na meču, pre nego što je Troicki uzvratio istom merom za 3:1.

Đoković je od tada krenuo mnogo ofanzivnije, što se i isplatilo jer je odmah oduzeo servis Troickom, a odmah potom i izjednačio na 3:3. U sigurno najlepšem gemu na meču, Troicki je ponovo došao do prednosti i uz siguran servis gem. Đoković je tako došao u situaciju da u devetom gemu servira za opstanak u setu, a iako je Troicki imao i set loptu, najbolji srpski teniser se vratio u igru i smanjio na 5:4. U narednom gemu, Đoković je imao dve prilike za brejk, ali se Troicki vratio i osvojio set sa 6:4.

Prvi reket sveta je odlično ušao u drugi set i vezao je dva gema pre nego što mu je Troicki vratio brejk za 2:1, a potom i izjednačio. Đoković je uz dosta mučenja prekinuo niz Troickog i poveo sa 3:2, a novim brejkom je tu prednost vrlo brzo i povećao. Troicki je do kraja seta uspeo da osvoji samo još jedan gem pa je Đoković došao do izjednačenja u setovima sa 6:3.

Odlučujući set Đoković je započeo brejkom, a potom je nastavio sa sigurnom igrom i vrlo brzo je vodio sa 4:0. Troicki je prvi gem u trećem setu osvojio tek u petom, ali je prvi reket sveta nastavio u istom ritmu i došao do trijumfa posle skoro dva sata igre.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.