Federer : "Svi koji dođu u London imaju čemu da se nadaju"

Uoči završnog Mastersa u ovoj sezoni, Rodžer Federer sa dosta optimizma gleda ka Londonu: osvojio je dva turnira u nizu, u Bazelu i u Parizu, a neki od njegovih najvećih rivala kubure sa povredama. Ipak, uveren je slavni Švajcarac da će najbolji teniser sveta Novak Đoković biti spreman.

Đoković je sredinom prošle nedelje na pariskom turniru odustao od duela sa Congom zbog upale ramena koja mu već duže vreme pravi problem, ali Federer ne misli da će prvi igrač sveta propustiti sam kraj sezone. Uostalom, pred svim teniserima je nedelju dana pauze da se oporave i pripreme za završni izazov u 2011, ako se izuzme finale Dejvis kupa koje potom sledi.

“Iskreno, mislim da svi koji dođu u London imaju čemu da se nadaju. Biće to kvalitetan turnir, kao što je bio i prošle godine kada su Huan Martin del Potro i Nikolaj Davidenko došli do finala. Istina, Mardi Fiš i Novak Đoković u ovom trenutku deluju iscrpljeno, ali opet, mislim da će ova nedelja odmora biti dovoljna da zaleče povrede i možda budu u odličnoj formi u Londonu”, kaže Federer.

On je dodao i da će tri igrača koja su ispred njega na ATP listi svakako biti u konkurenciji za titulu.

“Verujem da je Đoković spreman. I Marej, takođe. Bar mi se tako čini. Zato će biti teško pobediti njih dvojicu. A Nadal? U kakvom god da je stanju, on je uvek teška ‘mušterija’. Zbog svega navedenog i mislim da će ovo biti jedan jako, jako težak turnir”, uveren je švajcarski teniser.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.