ATP Pariz : Berdych bolji od Tipsarevića

Janko Tipsarević izgubio je od Tomaša Berdiha sa 7:5, 6:4. Tipsarević nije uspeo da se plasira među osam najboljih tenisera današnjice koji će učestvovati na završnom turniru sezone u Londonu jer mu je za tako nešto bila potrebna titula na Mastersu u Parizu.
Janko je u sva četiri dosadašnja susreta pobedio Berdiha, ali ovoga puta nije imao leka za igru rivala u ključnim trenucima, pa će se na završnom Mastersu naći samo ako povrede spreče neke od učesnika da se pojave u Londonu.

Na početku je, međutim, sve delovalo drugačije. Posle uvodnog brejka, Janko je bez ikakvih problema udvostručio svoju prednost, koristivši odličnu kretnju na osnovnoj liniji da primiri sve pretnje češkog igrača. Velika borba viđena je u trećem gemu, koji je potrajao deset minuta a u kome Tipsarević nije uspeo da iskoristi odlične prilike da povede sa 3:0. Uzvraćao je sedmi teniser sveta, izdržao izazove i uspeo da prepolovi prednost suparnika, ali to nije pokolebalo srpskog igrača. Janko je još više podigao nivo svoje igre, pa je posle izgubljenog trećeg gema - osvojio tri naredna i stigao do, činilo se, nenadoknadivih 5:1.

Delovalo je da je čitava priča gotova u prvoj deonici, no Berdih je tada zaigrao na izuzetnom nivou, a tokom petominutnog rafala sa osnovne linije uspeo je da priđe na 5:4. Janko je potom servirao za osvajanje prvog seta, ali ni to nije bilo uspešno - Čeh je napravio manje grešaka u tom gemu, došao do 5:5, a potom stigao i do osvojenog seta, osvojivši šest gemova u nizu, poslednji na Tipsarevićev servis.

Ipak, druga deonica počela je daleko bolje po predstavnika srpskog tenisa u ovom meču, jer je Janko brejkom došao do 1:0, a onda posle velike borbe udvostručio to vođstvo. Ono nije potrajalo koliko je to Tipsarević želeo jer je u osmom gemu Tomaš Berdih uzvratio na isti način, izjednačivši brejkom, a onda je i poveo sa 5:4. Janko je servirao za ostanak u meču, ali mu je brejk presudio, pa je umesto četvrtfinaliste turnira u Parizu postao i zvanično prva rezerva za turnir u Londonu.

Tomaš Berdih će u četvrtfinalu igrati protiv Endija Mareja koji je deklasirao Endija Rodika sa 6:2, 6:2.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.