Abu Dabi: Đokoviću titula

Prvi reket sveta Novak Đoković pobednik je egzibicionog turnira u Abu Dabiju, pošto je u finalu savladao Davida Ferera iz Španije sa 6:2, 6:1.
Posle ubedljivog trijumfa nad Federerom, Novak je istim rezultatom dobio i Ferera, pa je zasluženo došao do trofeja.

Jedinih problema srpski teniser imao je početkom drugog seta kada je spasao dve uzastopne brejk lopte, ali Španac nije uspeo da učini meč iole neizvesnim.

Novak je zahvaljujući odličnim servisima prvi gem osvojio bez izgubljenog poena, a zatim je napravio brejk. Do brejk šanse došao je u najdužem poenu do tada (18 udaraca), a iskoristio ju je posle dobrog riterna i još boljeg kretanja tokom poena – 2:0.

Đoković je bez problema osvajao gemove na svoj servis, a do nove šanse za brejk došao je pri vođstvu od 4:1. Ponovo je Novak bio stabilniji u dugoj razmeni sa osnovne linije (21 udarac), ali je na brejk prilici u narednom poenu poslao bekhend paralelu u aut.

Ono što nije tada, Novak je učinio u osmom gemu. Izuzetno dubokim riternom došao je do brejk lopte, a u narednom poenu pogodio je liniju forhend dijagonalom i osvojio je set – 6:2.

Đoković je na probleme naišao na početku drugog seta, kada je Španac stvorio dve uzastopne brejk lopte. Prvu je Novak spasao servis-vinerom, a drugu kombinacijom ’jedan-dva’.

Osvojio je Novak početni gem, a onda je realizovao drugu brejk loptu greškom Ferera sa osnovne linije i došao je do prednosti od 2:0 u drugom setu. Do kraja meča Đoković nije imao nikakvih problema, napravio je još jedan brejk i rutinski je priveo meč kraju.

"Osećao sam se kod kuće, srećan sam što sam ovde. Mi smo uživali na terenu, a nadam se da su uživali i gledaoci na tribinama. Želim svima dobru sezonu. Ja se nadam da mogu da ponovim 2011. godinu. Ništa nije nemoguće ako verujete u to, mislim da su sledećih nekoliko nedelja ključne biće to težak zadatak“, izjavio je Novak na ceremoniji proglašenja pobednika.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.