ATP Brisbane: Rezultati prvog kola

Odigrani su susreti prvog kola ATP turnira u australskom Brisbaneu. Drugi nositelj Gilles Simon s lakoćom je odradio posao protiv Amerikanca Sweetinga, a relativno lagano u drugo kolo prošao je i trećepostavljeni Dolgopolov, dok se od utrke za naslovom zbog ozljede oprostio četvrti nositelj Florijanom Mayer.

Francuski tenisač Gilles Simon nije se previše mučio u prvom ovosezonskom meču, nakon samo sat i 20 minuta igre sa 6:3 i 6:4 na tribine je ispratio Amerikanca Ryana Sweetinga. Francuza u drugom kolu očekuje ogled s domaćom uzdanicom, 19 - godišnjim Jamesom Duckworthom, koji je priredio najveće iznenađenje prvog kola, s dva puta po 6:4 izbacio je Nicolasa Mahuta i tako došao do prve pobjede na Touru.

Put u drugo kolo zaslužio je i Ukrajinac Aleksandar Dolgopolov, kojemu je također trebalo sat i 20 minuta da dođe do pobjede nad imenjakom, Kolumbijcem Alejandrom Fallom. Dolgopolov će u drugom kolu odmjeriti snage s pobjednikom dvoboja između Rusa Andrejeva i Francuza Mannarina. Uspješan je bio i Marcos Baghdatis, koji je bez većih problema sa 7:6 i 6:4 nakon sat i 40 minuta igre sa 7:6 i 6:4 svladao Amerikanca Harrisona.

Drugo kolo neće vidjeti četvrti nositelj, Nijemac Florian Mayer, koji je zbog ozljede predao meč uzbekistanskom tenisaču Denisu Istominu. Najveći posao dana u trajanju od dva sata i 30 minuta odradio je Bernard Tomic, koji je nakon mukotrpna tri seta uspio doći do pobjede nad Julienom Benneteauom. Tomic, postavljen za osmog nositelja, u drugom kolu čeka pobjednika ogleda Australca Mitchella i Japanca Ita.

Valja pridodati i to da je prvu pobjedu na Touru u konkurenciji parova ostvario par Andy Murray/Marcos Baghdatis, koji je s dva puta po 6:2 bio bolji od kolumbijsko-japanskog para Giraldo/Nishikori.

ATP Brisbane, prvo kolo:: Dolgopolov (Ukrajina) - Falla (Kolumbija) 7:6, 6:2, Duckworth (Australija) - Mahut (Francuska) 6:4, 6:4, Muller (Luksemburg) - Mello (Brazil) 6:7, 7:6, 6:3, Istomin (Uzbekistan) - Mayer (Njemačka, 4) 7:6, 2:3, predaja Mayera, Tomic (Australija, 8) - Benneteau (Francuska) 6:2, 4:6, 7:5, Simon (Francuska, 2) - Sweeting (SAD) 6:3, 6:4, Baghdatis (Cipar) - Harrison (SAD) 7:6, 6:4.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.