ATP Doha: Rezultati prvog kola

Rafael Nadal i Roger Federer imali su oprečne prve mečeve u Dohi. Prvi nositelj je bio relativno blizu poraza, a branitelj naslova je izgubio samo četiri gema.

Iako je priznao kako u prosincu zbog ozljede ramena i koljena nije imao priliku trenirati koliko je htio, Nadal je sa 6:3, 6:7 (2), 6:3 pobijedio Philippa Kohlschreibera po osmi put u isto toliko mečeva. U prvom gemu trećeg seta Nijemac je napravio break, no Španjolac je uzvratio osvojivši šest od idućih osam gemova za pobjedu poslije dva sata i 32 minute igre.

"Mislim da sam odigrao vrlo dobar prvi set. Nisam igrao dobro jedino početkom drugog seta i onda poslije tie breaka. Sve ostalo bilo je solidno. On je sposoban igrati na vrlo visokom nivou. Ima sjajne udarce. Servis ga je danas na trenutke jako dobro služio, baš kao i retern. Ponekad sam servirao dobro, a ponekad je on reternirao vrlo brzo. Bilo je teško", priznao je drugi tenisač svijeta, koji će u osmini finala igrati protiv još jednog Nijemca, kvalifikanta Denisa Gremelmayra.

Federer je na terenu proveo 54 minute. Samo toliko mu je bilo potrebno da sa 6:2, 6:2 nadigra Nikolaja Davidenka u reprizi lanjskog finala. Švicarac je uz 85% prvog servisa izgubio ukupno samo devet poena na početnom udarcu i nije se suočio s break loptom. Bila je to 16. pobjeda trostrukog osvajača Dohe u njihovom 18. međusobnom dvoboju i 18. uzastopna nakon što je krajem prošle sezone u nizu osvojio Basel, Pariz i London. Sljedeći suparnik drugog nositelja je slovenski kvalifikant Grega Žemlja.

Treći nositelj Jo-Wilfried Tsonga mučio se vjerojatno više nego je očekivao u svom prvom meču. Za protivnika je imao tuniškog kvalifikanta Maleka Jazirija, 118. tenisača svijeta, i pobijedio ga tek poslije dva sata i 19 minuta igre. Bilo je 7:6 (5), 6:7 (5), 6:1 za stasitog Francuza, kojeg u osmini finala čeka Talijan Flavio Cipolla.

Nakon što je uspješno odradio meč prvog kola protiv Sergija Stahovskija, Ivo Karlović ubrzo se vratio na teren. U suradnji s Nijemcem Frankom Moserom izgubio je meč 1. kola turnira parova od ruske kombinacije Bogomolov Jr. - Kunicin.

Također, doznao je da će u osmini finala "ukrstiti" rekete s još jednim Rusom Mihajlom Južnijem. Sedmi nositelj je sa 6:4, 6:7 (4), 6:2 bio bolji od Latvijca Ernestsa Gulbisa. Bit će to njihov drugi međusobni dvoboj nakon što je Južnij prije četiri godine u 3. kolu Australian Opena slavio s glatkih 6:2, 6:4, 6:2.

U posljednjem meču dana četvrti nositelj Gael Monfils pobijedio je Portugalca Ruija Machada 7:5, 6:3.

ATP Doha, 1. kolo:


Nadal (Španjolska, 1) - Kohlschreiber (Njemačka) 6:3, 6:7 (2), 6:3
Gremelmayr (Njemačka, Q) - Starace (Italija) 6:3, 6:2
Južnij (Rusija, 7) - Gulbis (Latvija) 6:4, 6:7 (4), 6:2
Monfils (Francuska, 4) - Machado (Portugal) 7:5, 6:3
Bachinger (Njemačka, Q) - Bautista-Agut (Španjolska, Q) 6:3, 6:4
Tsonga (Francuska, 3) - Jaziri (Tunis, WC) 7:6 (5), 6:7 (5), 6:1
Garcia-Lopez (Španjolska) - Andujar (Španjolska) 6:2, 2:6, 6:3
Žemlja (Slovenija, Q) - Bubka (Ukrajina, WC) 4:6, 6:1, 6:1
Federer (Švicarska, 2) - Davidenko (Rusija) 6:2, 6:2

Parovi, 1. kolo:


Bogomolov Jr./Kunicin (Rusija) - Moser/Karlović (Njemačka/Hrvatska) 4:6, 7:6 (2), 10-8
Cipolla/Seppi (Italija) - Kubot/Troicki (Poljska/Srbija) 6:4, 5:7, 10-6
Polašek/Rosol (Slovačka/Češka) - Sabry/Safwat (Egipat, WC) 7:6 (6), 7:5
M.Lopez/Ramos (Španjolska) - Al Mutawa/Ghareeb (Katar/Kuvajt, WC) 6:2, 6:1
Tursunov/Zimonjić (Rusija/Srbija) - Cerretani/D. Norman (SAD/Belgija, 2) 6:1, 6:4

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.