Doha: Nadal u drugom kolu

Drugi reket svijeta, Rafael Nadal došao je do drugog kola turnira u Dohi nakon današnje pobjede nad njemačkim teniserom Filipom Kolšrajberom sa 2:1, po setovima 6:3, 6:7 (2), 6:3, posle dva i po sata igre.

Po dolasku u Katar, dan ranije, Nadal je priznao da će mu trebati vremena da se privikne na “jaču” gramažu reketa, barem mesec dana, mada u prvom setu duela protiv Nemca nije se dalo primetiti da ima taj problem, pošto je posle jednog “brejka” poveo 4:1. Lako je kasnije dobio taj deo igre, ali je zato naišao na žestok otpor protivnika u drugom setu. Kolšrajber je poveo sa 3:0, potom i sa 4:1, ali je Španac uspeo da izjednači posle tri uzastopno dobijena gema. Nemački teniser je prekinuo Nadalov nalet pa je set “otišao” u taj-brejk u kome je Kolšrajber zadržao visok nivo igre i koncentracije i taj period dobio prilično lako i ubedljivio (7:2).

Odlično je Nemac “otvorio” odlučujući set, pošto je odmah na startu “brejknuo” Nadala, ali je nastavak meča u potpunosti pripao favoritu. Usledio je preokret, Španac je poveo sa velikih 4:1 i rutinski priveo meč kraju.

U narednom kolu Nadal će se sastati sa još jednim Nemcem, Denisom Gremelmajerom, 191. igračem na ATP listi, koji je u prvom kolu iznenadio mnogo bolje rangiranog Potita Staraćea sa 2:0.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.