Australian Open 2012: Federer sigurno u drugo kolo

Švajcarski teniser Rodžer Federer bez problema je došao do plasmana u drugo kolo prvog Gren slema sezone, Australijan Opena.
Federer je u prvom kolu pobedio kvalifikanta Aleksandera Kudrijavceva iz Rusije, sa 7:5, 6:2, 6:2, posle jednog sata i 38 minuta.

Rekorder po broju Gren slem titula u drugoj rundi igraće protiv boljeg iz susreta Erika Prodona iz Francuske i Nemca Andreasa Beka.

30-godišnji Švajcarac pred početak Australijan Opena imao je problema sa povredom leđa, ali je prvi meč u Melburnu pokazao da su oni iza njega. Federer je protiv Kudrijavceva odigrao odlično, pogađao je vinere iz svih uglova, a ruski teniser mu nijednog trenutka nije predstavljao ozbiljnu pretnju.

Federeru je, ipak, bilo potrebno malo vremena da bi ušao u ritam, ali kada je to učinio nije stajao. Kudrijavcev je samo u jednom trenutku uspeo da ga poljuja i to u trećem setu, kada je došao do iznenađujućeg brejka kojim je smanjo prednost Švajcarca na 3:2. Međutim, trenutno treći teniser sveta je odmah uzvratio istom merom i nastavio niz do konačnog trijumfa

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.