Nadal: "Svi misle da je teško pobediti Đokovića, ne samo ja."

Drugi reket sveta Španac Rafael Nadal sezonu počinje na turniru u Dohi gde je postavljen za prvog nosioca, a prvi protivnik će mu biti Nemac Filip Kolšajber.

Nadal je na konferenciji za novinare u glavnom gradu Katara govorio o svojim planovima za novu sezonu i o činjenici da je Novaka Đokovića teko pobediti.

"Svi misle da je teško pobediti Đokovića, ne samo ja. Znate, to je sport... Ne možete stalno biti na vrhu. Mislim da sam igrao fantastično sedam, osam meseci u 2011. godini", rekao je Nadal.

Španac je rekao da je prihvatio da je trenutno drugi, a ne prvi, reket sveta.

"Izgubio sam od Đoković u svim finalima u kojima smo se sastali, ali su to skoro jedini moji porazi u prošloj sezoni. To je ipak pozitivna stvar, jer sam stizao do finala na skoro svim teškim i važnim turnirima."

Nadal je od Đokovića u 2011. godini izgubio u svih šest finala u kojima su se sastali, od toga su dva bila na njegovoj omiljenoj podlozi – šlaci (Madrid i Rim).

„Jedino što znam je da moram da treniram da bih igrao bolje. Do kraja moje karijere ne znam da li će to biti dovoljno da bih ga pobeđivao (Đokovića) ili ću izgubiti od njega još 100 puta“.

Španac je rekao da je posvećen trenizima i da ne želi da predviđa svoje rezultate u ovoj godini.

„Ne želim ništa da prognoziram. Radiću naporno i truditi se da dostignem onaj nivo igre neophodan da bih imao dobre šanse u duelima sa svim teniserima, a ne samo sa Đokovićem, jer da bi stigli do finala, gde me uglavnom čeka Đoković, morate da pobeđujete druge tenisere“, zaključio je Nadal.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.