ATP Toronto: Rogers Cup najava turnira

Masters Toronto 2012: Rogers Cup je 6.masters ove sezone kojim se otvara sezona na betonu. Ovaj turnir na porogramu je od 6.8 do 12.8. 2012. godine. Sve mečeve na Rogers Cupu  u direktnom prenosu možete pogledati ovdje. Nagradni fond turnira je $ 3,218,700. Žrijeb na ovom turniru sastoji se od 48 tenisera. Ove godine turnir je svakako u senci olimpijskih igara i u jako nezgodnom terminu ali i pored toga imaćemo priliku da gledamo kvalitetne igrače.

Canadian Open trenutno poznat kao Rogers cup je turnir iz ATP masters serije koji se održava u Kanadi.
Karakterističan je po tome što svake godine menja lokaciju,tako što se ženski deo turnira igra u jednom gradu a muški u drugom.Ove godine(kao i svake parne)turnir će se održati u Torontu,u Rexall centru,jednom od najlepših na svetu.

Istorija ovog turnira dosta je velika.Prvi put održan je 1881.godine u Toronto Law tennis Club-u i od većih turnira jedino Vimbldon i US open imaju dužu tradiciju.Između 1970. i 1989. ovaj turnir bio je deo Grand Prix tennis tour-a.Kasnije je turnir menjao nazive po sponzorima.



Što se uspešnosti igrača na ovom turniru tiče Ivan Lendl je neprikosnoven sa ukupno 6 titula iz 9 finala od kojih su 3 bile vezane u periodu između 1987. i 1989. Titulu kao što znamo brani Novak Đoković.Ove godine turnir će biti oslabljen neigranjem Rafe Nadala,Verdaska,Ferera i Monfilsa što će biti prilika da neki drugi igrači iskoče u prvi plan.
WC za ovaj turnir dobili su Dancevic,Pospisil i Polanski.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.