Toronto: Čilić - Baghdatis UŽIVO tenis

ATP Toronto, Rogers Cup: Drugo kola turnira u Torontu donosi nam dvoboj između Cipranina Marcosa Baghdatisa i hrvatskog tenisača Marina Čilića. Baghdatis je u prvom kolu bio bolji od Argentinca Berlocqa sa 2:0, dok je Čilić kao 10. nositelj bio slobodan u prvom kolu. Ovaj meč u direktnom prenosu možete pogledati ovdje od 17:00 časova.

M. Baghdatis se nalazi na 45. mjestu ATP ljestvice. Ima četiri osvojene titule u karijeri, a u prošloj sezoni je ostao bez osvojenog naslova, tako da je svoj posljednji trofej Cipranin osvojio prije gotovo dvije godine na turniru u Sydneyu. Baghdatis je ove sezone nastupio na turniru u Brisbaneu gdje je poražen u četvrtfinalu od Murraya sa 2:0, a istim rezultatom u setovima bolji od njega bio je Benneteau u polufinalu turnira u Sydneyu. Na Australain Openu stigao je tek do drugog kola u kojem je bolji bio Wawrinka sa 3:1, a u Zagrebu je izgubio meč polufinala od Lacka sa 2:0. U Dohi je izgubio od Tsonge već u prvom kolu turnira rezultatom 2:0, dok je na Mastersima u Indian Wellsu i Miamiu poražen od Dolgopolova u trećem i Đokovića u drugom kolu. Nastup na turniru u Munichu okončao je porazom od T. Haasa u četvrtfinalu, a na turnirima u Madridu i Rimu eliminiran je već nakon prvog kola od Garcie-Lopeza i Fognninia. Stepenicu dalje otišao je na Roland Garrosu na kojem je u drugom kolu poražen od Almagra sa 3:0, a na Wimbledonu i OI zaustavljen je od Murraya u trećem kolu sa 3:1 i 2:1 u setovima.

M. Čilić je trenutno postavljen na 15. mjesto ATP ljestvice. Ima osam titula u profesionalnoj karijeri, a posljednju je osvojio u Umagu prije nekoliko dana. Ove godine zbog povrede je propustio početak sezone, te je prvi meč odigrao na turniru u Delray Beachu u kojem je poražen od Nieminena 2:1. Nakon toga nastupio je u Indian Wellsu gdje je izgubio meč drugog kola od Nalbandiana sa 2:0, a na Mastersu u Miamiu izgubio je meč trećeg kola od Del Potra. Na turniru u Monte Carlu stigao je do drugog kola u kojem ga je zaustavio Berdych sa 2:0 u setovima, a u Munichu igrao je finale u kojem je izgubio od domaćeg tenisača Kohlschreibera sa 2:0. Nakon toga eliminiran je u trećem kolu turnira u Madridu od Del Potra sa 2:0, a u Rimu je izgubio meč prvog kola od Almagra rezultatom 2:1. U trećem kolu Roland Garrosa poražen je od Del Potra sa 3:0, a solidan nastup zabilježio je i na Wimbledonu gdje je stigao do četvrtog kola u kojem je bolji od njega bio Murray. Dobar rezultat ostvario je na turniru u Hamburgu gdje stigao do polufinala u kojem je zaustavljen od T. Haasa sa 2:0, a istim rezultatom izgubio je meč drugog kola na OI od Hewitta.

Međusobni omjer ove dvojice igrača je 2:1 u korist hrvatskog predstavnika. Sva tri meča odigrali su 2010. godine, a Čilić je slavio pobjede u Miamiu 6:3 6:4 i polufinalu Municha 3:6 6:2 6:3, dok je Baghdatis bio bolji u Cincinnatiu sa 6:4 7:5. Čilić je blagi favorit u ovom meču prvenstveno zbog mnogo boljih rezultata u ovoj sezoni, dok je Cipranin već duži period izvan svoje nekadašnje forme kada se nalazio među 10 najboljih tenisača svijeta.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.