Toronto: Đoković preko Tomića do trećeg kola

ATP Toronto, Rogers Cup:Novak Đoković pobedio je Bernarda Tomića sa 6:2, 6:3 u drugom kolu Rogers kupa u Torontu.
Prvi nosilac je počeo meč u nešto sporijem ritmu, ali je od brejka u petom gemu bio superioran i bez problema je došao do trijumfa. Ukupno, Đoković je imao 22 vinera i 16 grešaka, dok je Tomićev upisao 19 direktnih poena i 26 neiznuđenih grešaka. U trećoj rundi Novaka čeka Sem Kveri iz SAD, koji je iznenadio Keija Nišikorija sa 6:2, 6:3.
Prvi gem i Đoković i Tomić počeli su nekako nemarno, a iz mnoštva grešaka rodila se brejk lopta za Tomića. Međutim, Novak je odgovorio dobrim servisom i na sličan način je okončao gem za 1:0.

Tri šanse za brejk u sledećem gemu imao je Đoković, ali je sve tri propustio. Prve dve je dobio posle grešaka Tomića iz forhenda, ali bi Australijanac odmah potom odlično odservirao. Treću je Novak 'zaradio', ali je poslao forhend u aut i Tomić je ubrzo izjednačio na 1:1.

Trend neiskorišćenih brejk šansi nastavljen je i u sledećem gemu – Đoković je prvu spasao u dugom poenu posle greške Tomića, a drugu zahvaljujući dobrom servisu (2:1).
U četvrtom gemu Tomić je jedinu brejk loptu spasao asom, a zatim je imao tri vezane brejk šanse u narednom gemu. Tek tada Novak je zaigrao agresivnije, osvojio pet poena u nizu i poveo sa 3:2.

I konačno, brejk je viđen u šestom gemu – prva dva poena Novak je dobio na čist osećaj, lob i poluvolej, a prvu od dve uzastopne brejk lopte realizovao je izuzetno dubokim riternom.

Tada se Novak razigrao i rastrčao, u narednom gemu čak je pogodio i atraktivni udarac kroz noge nakon loba rivala, tzv. ‘tviner’, a u osmom gemu napravio je novi brejk i dobio prvi set sa 6:2.

U drugom setu igralo se dosta tvrđe – Tomić je u četvrtom gemu spasao brejk loptu asom, a novih šansi nije bilo sve do osmog gema. Tada je Đoković odigrao strpljivo nekoliko poena, zasluženo je došao do brejka i vođstva od 5:3, a zatim i do trijumfa osvojivši naredni gem bez izgubljenog poena.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.