Toronto: Janko Tipsarević u trećem kolu

ATP Toronto, Rogers Cup: Srpski teniser Janko Tipsarević plasirao se u treće kolo turnira Masters serije u Torontu.
Srpski teniser je u reprizi trećeg kola Vimbldona savladao Mihaila Južnog sa 2:0, po setovima 7:6(2), 6:4.

Za razliku od njihovog poslednjeg međusobvnog duela u Londonu, ovoga puta je Tipsarević koristio svoje prilike i sasvim zasluženo je prošao u treću rundi gde ga čeka Marin Čilić koji je savladao Markosa Bagdatisa sa 2:0.

Prva dva gema na meču lako su dobili teniseri koji su servirali, a u trećem je Janko uspeo da osvoji dva poena na servis Južnog, ali je Rus ipak poveo sa 2:1. Do prve brejk šanse na meču stigao je Južni u šestom gemu, ali je Janko odigrao nekoliko odličnih poena i izjednačio je na 3:3.

Narednih nekoliko gemova lagano su dobijali teniseri koji su servirali, a Tipsarević je do prve šanse na servis Južnog stigao u 11. gemu. Nekoliko odličnih riterna omogućilo je srpskom teniseru da stigne do prve brejk šanse koji je iskoristio sačekavši grešku Rusa. Nije ipak Tipsarević uspeo da reši set u sledećem gemu, nekoliko loših servisa vratilo je Južnog u igru, pa je o prvom setu odlučio taj-brejk.

Međutim, u 13. gemu srpski teniser je bio znatno bolji. Već na startu napravio je mini-brejk koji je u finišu seta nadogradio sa još dva za sigurnih 7:2 i 1:0 u setovima.

Drugi set krenuo je slično kao i prvi - sigurnim servisima obojice tenisera. Ponovo je prvi do šanse došao Tipsarević koji je u osmom gemu imao dve vezane brejk lopte. Rus je obe uspeo da neutrališe, ali Tipsarević se izborio i za treću koju je pretvorio u 5:3. Scenario iz prvog seta se ponovio i u drugom, odmah je Južni vratio brejk i smanjio je na 5:4. Činilo se da će i drugi set ući u dramatičnu završnicu i da će možda biti odlučen posle taj-brejka, ali Tipsarević je već u desetom gemu sve završio napravivši još jedan brejk.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.