Toronto: Marin Čilić uspješan na startu

ATP Toronto, Rogers Cup: Nakon poraza u drugom kolu Olimpijskih igara u Londonu Marin Čilić otišao je onamo kamo i svi tenisači iz svjetskog vrha - na sjevernoamerički kontinent. Mjesec kolovoz već je standardno mjesec jakih turnira na tvrdoj podlozi, svojevrsne "turneje" koja kulminira posljednjim Grand Slamom sezone, US Openom.
Prvi od tih jakih turnira je onaj kanadski. Neparnih godina grad domaćin je Montreal, a parnih Toronto. Upravo ondje Marin Čilić u ulozi desetog nositelja plasirao se u treće kolo nakon što je sa 7:5, 6:3 porazio Cipranina Marcosa Baghdatisa (45.).
Time je izjednačio svoj prošlogodišnji rezultat iz Montreala. Tada je u trećem kolu izgubio od kasnijeg pobjednika Novaka Đokovića. Ove godine u toj fazi natjecanja igrat će protiv petog nositelja Janka Tipsarevića, lanjskog polufinalista.
Čilić je protiv Baghdatisa bio za nijansu bolji, a možemo reći kako su dva faktora presudila: Čilićeva realizacija break lopti i Baghdatisova igra na drugom servisu.
U svakom setu Čilić je po dvaput oduzimao servis Baghdatisu, ali ga je po jednom i gubio. Prvi set osvojio je breakom kod 6:5, a drugi kod 4:3. Na servisu za meč Marin je spašavao 15-40.
Čilić je na koncu realizirao četiri od šest break lopti, a Baghdatis dvije od pet. Cipranin je imao bolju realizaciju prvog servisa (79%-72%), ali je zato na drugom servisu Čilić bio osjetno bolji. Osvojio je 52% poena, a Baghdatis samo 22% (5/23).
Cipranin je inače imao solidne "brojke" na servisu. Ubacio je 60% prvog servisa i zabio deset asova. Čilić je, pak, ubacio 61% prvog servisa uz sedam asova i tri dvostruke pogreške. Bio je to njihov četvrti međusobni dvoboj i treća pobjeda Hrvata.
Čiliću je to 27. pobjeda ove sezone, a do 28. pokušat će doći protiv već spomenutog Tipsarevića, koji je u svom dvoboju drugog kola sa 7:6 (2), 6:4 bio bolji od Mihajla Južnija.
"Papirnato" gledano, to je dobra vijest za hrvatskog tenisača, jer u međusobnim ogledima s Tipsarevićem vodi 6-1. Svih sedam mečeva odigrano je na tvrdoj podlozi, a Čilić je slavio i u posljednjem dvoboju, u finalu St. Peterburga prošle godine.
ATP Masters 1000 Toronto, 2. kolo:
Čilić (Hrvatska, 10) - Baghdatis (Cipar) 7:5, 6:3
Tipsarević (Srbija, 5) - Južnij (Rusija) 7:6 (2), 6:4
Granollers (Španjolska) - F. Mayer (Njemačka, 15) 6:3, 6:4

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.