Toronto: Đoković u četvrtfinalu

ATP Toronto, Rogers Cup: Novak Đoković, koji je savladao Sema Kverija rezultatom 2:0 (6:4, 6:4) plasirao se u četvrt finale Mastersa u Torontu.
Meč Novaka i Kverija je zbog kiše prekinut u drugom setu pri vođstvu srpskog tenisera od 1:0 u setovima i 4:3 u drugom setu, ali to srpskom teniseru nije smetalo, pa je nakon pauze od dva i po sata samo nastavio gde je stao i bez problema priveo meč kraju do novog trijumfa u Torontu.

U borbi za polufinale drugog tenisera sveta očekuje dule sa boljim iz meča u kojem se sastaju Tomi Has i Radek Štepanek.

I jedan i drugi teniser su tokom prvog seta imali manjih problema na svoj servis, ali bi na kraju ipak uspeli da se izvuku i dobiju gem. Sve do devetog gema, kada je Novak uspeo da ukroti servis Kverija, koji je, kao i obično, uglavnom odlično servirao. Kada je Amerikancu zakazalo glavno oružje drugi teniser sveta je bio spreman, poentirao je i poveo 5:4, a potom i servirao za trijumf. Mada mu je manje brige zadao Kveri, jer nije imao nameru da se preda bez borbe, ali nije uspeo i Novak je prvi set dobio sa 6:4 posle 37 minuta igre.

Već na startu drugog seta Đoković pravi brejk, ali je već u prvom gemu na svoj servis imao problema, koje je uspešno prebrodio i poveo 2:0. Do kraja susreta Đoković je uspešno držao stečeni prednost, nije dozvolio Amerikancu da se vrati u igri. Prvi vođstvu srpskog tenisera od 4:3 zbog kiše je meč bio prekinut, ali prinudni "odmor" nije poremetio drugog tenisera sveta, pa je bez problema priveo set kraju i zabeležio novi trijumf.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.