ATP Pariz : Troicki u trećem kolu

Viktor Troicki plasirao se u treću rundu turnira serije 1000 u Parizu pobedivši Sergeja Stahovskog sa 2:0, po setovima 6:4, 6:4.
Bio je ovo četvrti međusobni duel dva tenisera i treća pobeda Troickog koji u naredoj rundi čeka pobednika dduela Đoković - Dodig.

Viktor nije briljirao protiv Stahovskog, ali je pokazao zašto je konstantno među najboljih 20 na svetu. Sačekao je greške rivala, koristio ih i zasluženo je prošao dalje.

Sroski teniser savršeno je počeo svoj prvi duel u prestonici Francuske. Već u prvom gemu iskoristio je prvu brejk loptu, a zatim je bez izgubljenog poena potvrdio brejk za 2:0. Imao je Troicki u trećem gemu još tri brejk lopte i priliku da već nakon desetak minuta praktino reši prvi set, ali Ukrajinac se izvukao.

Već u narednom gemu Stahovski je kaznio Troickog, stigao je do 15:40 i iskoristio je već prv u priliku za 2:2. Naredna četiri gema išla su uz servis iako je delovalo da je Stahovski bliži brejku. U devetom gemu Troicki je iskoristio nekoliko grešaka protivnika koji je napravio dve duple servis greške i prektično poklonio brejk srpskom teniseru. Viktor je poklon iskoristio i nakon 42 minuta igre poveo je sa 1:0.

Drugi set bio je sličan, a ishod je bio isti. I Troicki i Stahovski pravili su puno grešaka, ali konstantniji je ipak bio Viktor koji je pokazao razliku u kvalitetu između 19. i 63. na ATP listi. Iako je prvi vođstvu od 5:2 propustio tri meč lopte dva gema kasnije Troicki je ipak uspeo da završi posao i plasira se u treće kolo.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.