Australian Open 2012: Nadal odlićnom igrom u drugo kolo

Rafael Nadal je na startu u Melburnu slavio protiv Aleksa Kuznjecova sa 6:4, 6:1, 6:1, posle jednog sata i 46 minuta igre. Rafa je odigrao odlićan meč koji je trajao veoma kratko s obzirom na Nadalove navike da igra duge mečeve, bez obzira na jačinu protivnika. Ovaj kratki meč može značiti samo jedno , a to je da je Rafa konačno promjenio svoj naćin igre te da igra puno agresivnije sa velikim brojem kratkih poena.

Španca u drugom kolu očekuje duel sa nemačkim veteranom Tomijem Hasom, koji je pobedio kvalifikanta Denisa Kudlaa sa 7:6, 3:6, 6:0, 7:5.

Nadal je imao puno posla sa upornim Amerikancem u prvom setu, pošto mu je 44 minuta bilo potrebno da bi ga osvojio. Španac, inače osvajač deset Gren slem titula, pred prvi Gren slem sezone imao je problema sa povredom ramena, ali mu ona, očigledno, nije smetala u nastavku susreta.

Posle osvojenog prvog seta, španski teniser zaigrao je mnogo afresivnije, i drugi je dobio za samo 26 minuta. 25-godišnji Nadal u tim trenucima dominirao je u potpunosti udarcima sa osnovne linije, a Kuznjecovu je dozvolio samo dve prilike, da bi efektnim devetim as udarcem završio meč i došao do ubedljivog trijumfa.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.