Andy Murray osvojio zlato

Olimpijske igre: Britanac Andy Murray osvojio je zlatnu medalju na olimpijskim igrama u Londonu pobjedom nad švicarcem Rogerom Federerom sa 3:0 u setovima (6:2, 6:1, 6:4).

Iznenađujuće, Murray je odigrao sjajan meč i ostavio Federera bez šanse da se domogne olimpijskog zlata u pojedinačnoj kategoriji. Roger Fedeere nije uspio. Britanac je nadigrao Švicarca kao rijetko koji teniser i zasluženo je osvojio zlatnu medalju.

Na samom otvaranju meča nije izgledalo da će isti biti odlučen u tri seta. Do 2:2 nije bilo breaka niti sa jedne strane, no onda se Federerova igra raspada. Najbolji svjetski teniser pravi veliki broj neforsiranih greški, što Murray koristi i prvi set rješava u svoju korist rezultatom 6:2.

Kako je završio prvi set tako se nastavio i drugi. Britanac je sa dva uzastopna breaka otišao na 4:0, da bi do kraja Federer uspio osvojiti samo jednu igru.

Na samom početku trećeg seta Murray ponovo pravi break, da bi stečenu prednost sigurnom igrom na svom servisu do kraja uspio sačuvati.

Sve u svemu zaslužena pobjeda Murraya i nevjerovatno loša igra Federera.

OI, teniseri - finale:
Murray - Federer 3:0 (6:2, 6:1, 6:4)

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.